Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Konec ohňostrojů i parních lokomotiv. V kraji hrozí zvýšené riziko požárů

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 22. 07. 2022 14:12

Sdílet článek

Nebezpečí vzniku požárů hrozí od 14. hodiny v pátek 22. července v Libereckém kraji. V souladu s nařízením Libereckého kraje číslo 3/2016, kterým se stanoví podmínky k zabezpečení požární ochrany v době zvýšeného nebezpečí vzniku požáru a na základě doporučení ředitele Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje to oznámil hejtman Martin Půta. V souvislosti s tím je až do odvolání na území kraje zakázána řada činností.

1. rozdělávat ohně a odhazovat hořící nebo doutnající předměty ve volné přírodě
2. pálit klest a zbytky po těžbě na lesních pozemcích
3. provozovat jízdy parních lokomotiv
4. provozovat pyrotechnické práce, ohňostroje a podobné činnosti (létající přání, lampiony či pochodně).

V době zvýšeného nebezpečí vzniku požáru platí také zvláštní podmínky k zabezpečení požární ochrany při sklizni obilovin, řepky a sklizni celých rostlin systémem silážování drtě  stanovené v článku 6 Nařízení Libereckého kraje číslo 3/2016.

Konec doby se zvýšeným nebezpečím vzniku požáru bude oznámen poté, co nebezpečí pomine.

  • 2022 oznameni hejtmana sucho (.pdf)
    288 kB
    22. 07. 2022 17:55

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky