Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Konec onlinu. Výbor mezinárodního dotačního programu se sešel v Sasku

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 27. 10. 2022 09:36
  • Rozvoj

Sdílet článek

První zasedání monitorovacího výboru programu Interreg Česko – Sasko 2021-2027 se konalo 25. října se v saském Olbernhau. Bylo také první po více než dvouleté přestávce, kdy se monitorovací výbor setkával jen v online prostoru.

„Složení monitorovacího výboru zůstalo téměř stejné, jako v minulém období, přesto se pár nových tváří objevilo,“ řekl Jiří Ulvr, radní pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů, územního plánování a rozvoje venkova.

Na programu bylo schválení Jednacího řádu monitorovacího výboru a metodiky pro výběr projektů. „Nad těmito dokumenty se rozsáhle diskutovalo, ale nakonec byly oba bez větších změn schváleny,“ doplňuje Jiří Ulvr.

Program Interreg Česko – Sasko 2021-2027 bude oficiálně spuštěn 8. prosince na zahajovací akci v Ústí nad Labem. Portál pro podání žádostí začne fungovat začátkem ledna 2023. „Největší změnou oproti minulému období jsou povinné konzultace za účasti projektových partnerů a pracovníků jednotného sekretariátu a krajských úřadů," dodal radní.

Témata, kterým se projekty v tomto dotačním období mohou věnovat jsou inovace a konkurenceschopnost, prevence změn klimatu, vzdělávání, cestovní ruch a spolupráce institucí a komunit.

Interreghallo Nachbar

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky