Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Konec týdne přinese špatné počasí

Bc. Fulková Andrea

  • 12. 08. 2010 15:58

Sdílet článek

Český hydrometeorologický ústav dnes vydal výstrahu mimo jiné i pro Liberecký kraj (dále pro Praha, Středočeský kraj, Karlovarský kraj, Plzeňský kraj, Jihočeský kraj, Ústecký kraj, Kraj Vysočina). Výstraha byla vydána z důvodu předpovědi výskytu silných bouřek. 
 

Dnes odpoledne a večer se budou místy v západní polovině Čech vyskytovat srážky a bouřky, které se budou během pátku postupně rozšiřovat i na ostatní území Čech, během soboty i na Moravu a do Slezska. Srážkové úhrny budou 5 až 10 mm za 24 hodin, v bouřkách ojediněle 20 až 50 mm. V bouřkách přechodně zesílí i vítr s nárazy kolem 25 m/s. Vzhledem k očekávaným srážkám a zejména k aktuálnímu nasycení povodí očekáváme v českých regionech zasažených výraznějšími srážkami vzestupy hladin, s možností dosažení 1. SPA ojediněle i 2. SPA

Vodní nádrže v Libereckém kraji jsou nyní upuštěné natolik, aby byly schopny pojmout nový příval srážek.

Doporučení ke zmírnění následků jevů:

 

  • Přívalové srážky mohou ojediněle vést ke krátkodobému rozvodnění malých toků, potoků, k zatopení sklepů, garáží, níže položených bytů apod.
  • Pro omezení škod větrem zajistit okna, dveře, odstranit nebo upevnit volně položené předměty (zahradní nábytek, slunečníky apod.), zabezpečit skleníky, stavební jeřáby apod.
  • Nebezpečí zatopení níže položených míst, údolních poloh, sklepů apod.
  • Sledovat vývoj situace a jeho prognózu (veřejnoprávní televize, rozhlas).

     Zdroj: ČHMÚ

     

     

     

  • Sdílet článek

    Zpět
    Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky