Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Konference „Liberecký kraj podnikavý, kreativní a přitažlivý pro talenty a investice“ 

Ing. Karolína Vičanová

marketingový manažer projektu Smart akcelerátor Libereckého kraje

  • 18. 10. 2018 00:00
  • Rozvoj

Sdílet článek

V Libereckém kraji existuje řada úspěšných firem, které se věnují výzkumu, vývoji a hledání nových inovativních řešení. Pokud mezi ně chcete patřit i vy, přijďte na konferenci RIS3 fórum, kterou pořádá Liberecký kraj ve středu 31. října. Nechte se inspirovat výsledky výzkumu a vývoje z našeho regionu.  

Podpora inovačního prostředí podnikání je jednou z priorit Libereckého kraje. Jeho snahou je prezentovat náš region jako podnikavý, kreativní a přitažlivý pro talentované lidi i investory. Ale v jaké kondici je regionální inovační ekosystém ve skutečnosti? Čím konkrétním se může pochlubit? Které výzvy musí prioritně řešit proto, aby dosahoval na poli vědy, výzkumu a inovací stabilního nebo dokonce rychlejšího tempa a výborných výsledků, které zajistí mezinárodní konkurenceschopnost? Odpovědi na tyto klíčové otázky budou hledat zástupci malých a středních podniků, velkých mezinárodních firem sídlících v libereckém regionu, výzkumných organizací a oborových klastrů spolu se zástupci kraje v rámci první výroční konference, tzv. RIS3 fóra, které se koná v rámci naplňování cílů Regionální inovační strategie Libereckého kraje.

RIS3 fórum 2018 se koná ve středu 31. října 2018 od 10:00 do 16:30 hodin v budově Krajského úřadu Libereckého kraje, U Jezu 642/2a, Liberec 2. Nutností je registrace.

Online přihlášení zde: /registrace/

Naším záměrem je založit tradici pravidelných každoročních konferencí, které by se cíleně věnovaly tématům rozvoje regionálního inovačního ekosystému, prezentaci úspěchů, diskusi zástupců vzdělávání, výzkumu a vývoje, podnikatelské sféry i veřejné správy nad aktuálními výzvami rozvoje inovačního prostředí a stanovení priorit na další období“, vysvětluje Ing. Radka Loučková Kotasová, členka rady kraje, pod jejíž rezort rozvoj a inovace spadají.

První ročník fóra zahájí hejtman Libereckého kraje Martin Půta. Následuje program, který bude rozdělen do tří bloků.

První z nich je věnován prostředí, ve kterém vznikají dobré podmínky pro rozvoj výzkumu, vývoje a inovací, vznik start-upů apod.  Členka rady kraje Ing. Radka Loučková Kotasová představí účastníkům záměr rozvíjet tzv. Chytrý kraj pomocí využití chytrých technologií. O regionálním inovačním potenciálu v kontextu globálního vývoje pohovoří Mgr. Ondřej Pokorný z Technologického centra Akademie věd ČR. Následovat bude sdílená marketingová inovační značka regionu, jejíž smysl a potenciál představí Tomáš Hrivnák. První blok ukončí ředitel podnikatelského inkubátoru Lipo.ink Philipp Roden, který nabídne aktivity na podporu vzniku nových firem či oživení těch etablovaných.     

Druhý blok konference je připraven jako Idea Café, což je participativní, zapojující, metoda, která umožňuje středním či větším skupinám účastníků sdílet zkušenosti či názory a společně hledat odpovědi na otázky. Tento způsob hledání odpovědí na organizátorem předem definované otázky je v poslední době velmi oblíbený jak mezi účastníky, tak mezi organizátory podobných akcí jako je RIS3 fórum Libereckého kraje. Výsledky diskuse bývají velmi originální a přínosné.

Ve třetím bloku se účastníci mohou těšit na prezentace úspěšných projektů výzkumných organizací, klastrů i mladých nadějných vědců, které byly v regionu realizovány a jsou opravdu úctyhodné. Zmiňme například projekt „Nanovlákenná dvouvrstva pro hojení po operacích tlustého střeva“ Ing. Markéty Klíčové, studentky Technické univerzity v Liberci a současně vítězky soutěže průlomových nápadů Falling Walls Lab. Po ukončení oficiálního programu bude následovat neformální setkávání všech zúčastněných.

V prostorách konference budou umístěny informační obrazové i tištěné materiály, ukázky výsledků práce studentské odborné činnosti i výsledky výzkumných projektů Technické univerzity v Liberci a dalších výzkumných organizací působících v Libereckém kraji.

Podrobnější program a online přihlášení na konferenci jsou k dispozici na tomto odkaze: /

Souběžně s výroční konferencí RIS3 bude v přilehlých prostorách multimediálního sálu probíhat Veletrh dotačních příležitostí, který organizuje Agentura CzechInvest.

Bližší informace k této akci jsou k dispozici na odkazu:

/cz/Homepage/Akce/Veletrh-dotacnich-prilezitosti-14

 

Tato aktivita je realizována v rámci projektu "Smart akcelerátor Libereckého kraje" s reg. č. CZ.02.2.69/0.0/0.0/15_004/0000848

 

louis-reed-747388-unsplash

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky