Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Konference pro lepší angličtinu v liberecké knihovně přinesla setkání, sdílení a inspiraci

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 14. 03. 2024 10:47
  • Kultura

Sdílet článek

Meet. Share. Inspire. Setkat se. Sdílet. Inspirovat. Takové motto nesla Konference pro lepší angličtinu, která se pod záštitou náměstka hejtmana Libereckého kraje Jiřího Čeřovského konala v Krajské vědecké knihovně v Liberci v pátek 8. března. Programu se zúčastnilo více než osmdesát učitelů angličtiny převážně z Libereckého kraje.

Konferenci určenou pro aktivní učitele angličtiny uspořádalo Evropské centrum jazykových zkoušek ve spolupráci s Cambridge University Press & Assessment a Krajskou vědeckou knihovnou v Liberci. Tato událost sepoprvé  uskutečnila v roce 2022 v Českých Budějovicích, kde se konal i o rok později. Letos se pak organizátoři rozhodli tento formát postavený na sdílení zkušeností a příkladů dobré praxe přenést i do dalších krajských měst.

Konferenci v Liberci zahájili ředitelka Krajské vědecké knihovny Dana Petrýdesová, ředitel Evropského centra jazykových zkoušek David Schaffelhofer a zástupkyně Cambridge University Press & Assessment Františka Lutterová.

Těší nás partnerství v podobných projektech. Dlouhodobě nabízíme kurzy pro pedagogy zejména v oblasti čtenářské gramotnosti, rozšíření nabízených témat vítáme. Konferenci hodnotíme jako úspěšnou a společně s Evropským centrem jazykových zkoušek již nyní připravujeme další aktivity,“ řekla Dana Petrýdesová, ředitelka liberecké knihovny. 

Pro účastníky pořadatelé uchystali odpolední program plný seminářů a workshopů vedených tuzemskými i zahraničními odborníky. Nechyběla ani prezentace nových učebnic a dalších moderních výukových materiálů. 

Větší vzdělávací akce pro vyučující angličtiny se obvykle odehrávají v našem hlavním městě, a angličtináři v regionech tak bývají o takové příležitosti ochuzeni. Proto jsme se rozhodli zorganizovat vlastní konferenci a přinést ji do několika měst. Je skvělé vidět tolik nadšených vyučujících libereckého regionu a věřím, že touto akcí zakládáme tradici na další léta,“ zhodnotil konferenci hlavní organizátor, ředitel Evropského centra jazykových zkoušek David Schaffelhofer.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky