Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Kongresová turistika v Libereckém kraji

Bc. Lenka Klimentová

odborný zaměstnanec

  • 18. 10. 2018 00:00
  • Sociální

Sdílet článek

Podle dat Českého statistického úřadu se v roce 2017 uskutečnilo v Libereckém kraji 369 konferenčních a kongresových akcí. Ve srovnání s rokem 2016, kdy do kraje dorazilo 23 996 delegátů, se v roce 2017 jedná o nárůst o téměř 3 000 osob na 26 982.

Liberecký kraj je svým umístěním 100 kilometrů od Prahy dostupný pro zahraniční delegáty a do regionu míří pořadatelé malých a středně velkých tuzemských akcí. Jejich potřebám také odpovídá nabídka v rámci konferenčních a ubytovacích prostor, které jsou vybaveny nejmodernější technikou.

Největším problémem regionu je, že se v něm nenachází žádný hotel té nejvyšší kategorie a proto většina akcí míří do čtyř- a tříhvězdičkových hotelů, jako například do Centra Babylon v Liberci, který se řadí svou kapacitou 1000 osob mezi největší mimopražské hotely s kongresovým komplexem v České republice.

Velmi oblíbeným, ale s menšími konferenčními prostorami je i hotelový řetězec Pytloun, který má své hotely nejen v Liberci, ale po jednom též v Harrachově a v Praze. S nabídkou prostor pro uspořádání konference pak přicházejí i zámecké hotely a to Sychrov, Hrubá Skála nebo Berštejn.

„Liberecký kraj nabízí pro pořadatele kongresových akcí řadu možností doplňkových a volnočasových aktivit. I proto je kraj pořadateli vyhledáván. Po náročném pracovním dnu je možné například sednout na kolo a být za malou chvíli v Jizerských horách nebo třeba splout Jizeru na kánoi či raftu, sjet si Ještěd na koloběžce, či sjet jednu z nejdelších bobových drah v České republice v Janově nad Nisou. Region nabízí také vynikající kulturní vyžití, od možnosti návštěvy galerie LÁZNĚ, regionálních muzeí, Divadla F. X. Šaldy, až po návštěvu zoologické či botanické zahrady,“ říká Květa Vinklátová, radní pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje

Mezi akční zážitky pak patří lanová centra, airsoftové střelnice nebo skalní lezení. Pro relaxaci je zde možnost navštívit některé z lázeňských měst jako Libverda nebo Kunratice.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky