Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Korálek přivezl atmosféru vánočních svátků

Anna Vašková

odborný zaměstnanec

  • 16. 12. 2022 08:21

Sdílet článek

Koledy, scénky a básničky představily ve středu 14. prosince v Domově důchodců Český Dub děti ze souboru Korálek. Jejich vystoupení bylo jednou z akcí Vánočního programu. Akce byla uspořádána ve spolupráci s Nadací Syner.

„Je dobře, že vystoupení Korálku zpestřilo seniorům vánoční atmosféru. Naši důchodci si za jejich celoživotní pilnou práci zaslouží potěšení a radost, které jim bezesporu koncert dětského souboru přinesl,“ uvedl Petr Tulpa, náměstek hejtmana pro resort sociálních věcí.

„S ohledem na covidovou pandemii v minulých letech je dnešní den výjimečný tím, že se vracíme do normálních časů. Vánoční setkání s Korálkem má u nás mnohaletou tradici a je fajn, že po covidové pauze ji znovu obnovujeme,“ uvedl Radim Pochop, ředitel Domova důchodců Český Dub.

Vánoční setkání má vždy speciální atmosféru. Obyvatelé domova se na dětské vystoupení vždy velmi těší. Díky podpoře od Nadace Syner bylo možné zorganizovat vystoupení dětí, ale obyvatelé domova se dočkali i předčasné nadílky. „Díky daru od nadace můžeme vždy klientům připravit i dárkové balíčky,“ doplnil ředitel domova.

Spolupráci s nadací považují v domově za důležitou a přínosnou. „Dostává se nám pomoci i od jiných donátorů, ale kontinuální spolupráce s Nadací, trvající přes dvě desítky let, je svým způsobem opravdu unikátní,“ uzavřel Pochop.

Domov důchodců Český Dub je příspěvkovou organizací Libereckého kraje. Ve dvou sociálních službách nabízí celkem sto míst.

                                                         

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky