Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Kraj chce zateplit pět středních škol

Mgr. Langer Jiří

  • 06. 03. 2013 13:40
  • Školství

Sdílet článek

 

Rada Libereckého kraje projednala návrh objektů příspěvkových organizací resortu školství, mládeže, tělovýchovy a sportu, které doporučuje pro zařazení do dalších výzev Operačního programu pro zateplení.

 

Jedná se o tyto objekty:

1.      Střední škola gastronomie a služeb, Liberec, objekt střediska Centrum a pavilony B, C, D, E, F, Dvorská, Liberec

2.      Střední škola hospodářská a lesnická, Frýdlant, objekt hlavní budovy 01 a domova mládeže, Bělíkova.

3.       Střední škola strojní, stavební a dopravní, Liberec - objekt domova mládeže A i objekt domova mládeže B, Truhlářská.

4.       Gymnázium, Česká Lípa, - objekt hlavní budovy 01, Žitavská,

5.      Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Česká Lípa, - objekt hlavní budovy 01 (stará budova, nová budova, tělocvična), Lužická, a pavilonu b, 28. října, Česká Lípa.

 

Rada dále schválila projektový záměr „Zlepšení tepelně technických vlastností obvodových konstrukcí budov Střední školy strojní, stavební a dopravní, Liberec, Truhlářská objekt A“ a projektový záměr "Zlepšení tepelně technických vlastností obvodových konstrukcí budov Střední školy strojní, stavební a dopravní, Liberec, Truhlářská objekt B".

 

A) Projektový záměr

 

1) Věcné zaměření projektového záměru

Jedná se o investiční projekt, jehož cílem je zlepšení tepelně technických vlastností obvodových konstrukcí budovy Střední školy strojní, stavební a dopravní, Liberec, Truhlářská objekt A. V rámci realizace projektu bude provedeno zateplení a výměna oken v objektu Střední školy strojní, stavební a dopravní, Liberec, Truhlářská na objektu A.

 

2) Předpokládaný hlavní zdroj financování

Projekt bude předložen do Operačního programu Životní prostředí, oblast podpory 3.2.1 - Realizace úspor energie a využití odpadního tepla u nepodnikatelské sféry. Příjem žádostí do XLIV. výzvy je od 22. února 2013 do 7. března 2013.

 

3) Struktura finančních zdrojů

- 85 % strukturální fondy EU

- 5 % státní rozpočet

- 10 % vlastní podíl žadatele

 

4) Rámcová finanční velikost projektu

Celkové odhadované náklady projektu jsou 13 000 000,- Kč včetně DPH.

 

5) Rámcová předpokládaná míra spolufinancování

V rámci podpory OPŽP prioritní osy 3 je míra spolufinancování žadatele ve výši 10 % způsobilých výdajů.

Spolufinancování ze strany Libereckého kraje je předběžně stanoveno u projektu „Zlepšení tepelně technických vlastností obvodových konstrukcí budov Střední školy strojní, stavební a dopravní, Liberec, Truhlářská - objekt A“ na částku 1 300 000 Kč + nezpůsobilé výdaje

 

Výše nezpůsobilých výdajů bude konkretizována až po vypracování projektové dokumentace pro provedení stavby, energetického auditu a žádosti o poskytnutí dotace. Je nutné počítat s nezpůsobilými výdaji minimálně ve výši úspor provozních nákladů za období 5 let.

 

6) Předpokládaný harmonogram

Realizace projektu bude probíhat v roce 2013.

 

 Změna rozpočtu - rozpočtové opatření č. 52/13

 

Předmětem změny rozpočtu - rozpočtové opatření č. 52/13 je přesun finančních prostředků z kapitoly 9203 do kapitoly 92314 v celkové výši 425 000,- Kč. Tyto finanční prostředky budou však k dispozici až v případě, že bude schválená změna rozpočtu č. 27/13 Finanční vypořádání kapitoly 923 - Spolufinancování EU za rok 2012 v Zastupitelstvu Libereckého kraje dne 26. 3. 2013.

 

Obdobně je tomu tak i u zateplení objektu B této škloly.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky