Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Kraj daruje pozemky městu Frýdlant, jejich součástí je i objekt v centru města

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 30. 06. 2020 11:42
  • Majetek a investice
  • Rozvoj

Sdílet článek

Krajští radní na své včerejší schůzi rozhodli o záměru darování pozemků a objektu v Havlíčkově ulici č. 46 městu Frýdlant. Jedná se o nemovité věci, které má nyní ve správě tamní Střední škola hospodářská a lesnická. Nový majitel však musí splnit několik podmínek, jako je například zprovoznění nové jídelny pro školáky či poskytnutí zázemí pro spolkovou činnost. Celková výměra převáděného objektu a pozemků činí 886 m2. Odhadovaná cena je 6.575.000 korun. Kraj však pozemky na město převede bezplatně.

„Důvodem této majetkoprávní operace je zejména žádost města Frýdlant, které přislíbilo nakládat s darovanými pozemky hospodárně a ve veřejném zájmu,“ uvedl Jan Sviták, náměstek hejtmana pro resort dopravy, investic a veřejných zakázek.

Nemovitost v centru města Frýdlant na nároží Havlíčkovy a Okružní ulice by podle smlouvy měla být uvedena do provozu do sedmi let. Mohla by zde být například jídelna, jejímž prostřednictvím budou uspokojovány potřeby dětí v oblasti stravování, nebo prostory pro středisko výchovné péče či zázemí pro spolkovou činnost.

Liberecký kraj mimo jiné převádí na města a obce i další nemovitý majetek. Ještě letos chce například převést více než 9,5 tisíce metrů čtverečných pozemků šesti obcím a přes 2,6 tisíce metrů čtverečných pozemků čtyřem městům. Největší plochu pozemků, zhruba 8.584 m2, Liberecký kraj v současné době převádí na statutární město Liberec. Velký pozemek bezplatně získá například i obec Pěnčín, kde se jedná o výměru přibližně 3.768 m2.

„Liberecký kraj nemá pro budovu dlouhodobě vhodné uplatnění a město Frýdlant ji chce využít ve veřejném zájmu. Postupujeme proto podobně jako například při bezúplatném převodu zámku v Doksech na město v roce 2015. Město se zavazuje ke splnění podmínek a využití dnes již poněkud zchátralé budovy,“ dodal hejtman Martin Půta.

 

Youtube video

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky