Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Kraj jednal o Střednědobém plánu rozvoje sociálních služeb

Mgr. Langer Jiří

  • 22. 04. 2009 00:00

Sdílet článek

[id:7920|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Nad tvorbou zásadních dokumentů, jako je například Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb Libereckého kraje, se sešli v závěru minulého týden v multimediálním sále Krajského úřadu LK radní Pavel Petráček, pověřený vedením resortu sociálních věcí a menšin, pracovníci stejnojmenného odboru KÚLK a starostové pověřených obcí  II. a III. stupně.

„Jednalo se o schůzku, na které byly  shrnuty kroky, které dosud proběhly v oblasti plánování sociálních služeb v Libereckém kraji. Došlo také ke stručnému představení individuálních projektů kraje, například projekt„Služby sociální prevence v LK a Podpora střednědobého plánování a rozvoje kvality sítě sociálních služeb v LK,“ uvedl Pavel Petráček.

V rámci jednání například Michaela  Vodičková z odboru KÚLK představila Projekt IP1 – Služby sociální prevence v Libereckém kraji –  financování, náklady, zaměření, cílové skupiny, klíčové aktivity projektu, řízení a administrace projektu, a IP2 – Podpora střednědobého

plánování a rozvoje kvality sítě sociálních služeb v LK – termín realizace, náklady, zdroje financování, zaměření projektu, činnost koordinátorů. V neposlední řadě také Datové centrum sociálních služeb v Libereckém kraji – vytvoření a provoz, export účelových dat, veřejně přístupné informace v rámci projektu IP2.

„Krajské plány budou součástí národního plánu, který bude v připomínkovém řízení v nejbližších dnech. Metodická příručka, která je jedním z mnoha výstupů IP2 by měla zajistit kompatibilnost plánů obecních i krajského. MPSV chystá v rámci svého národního projektu benchmarking pro zjišťování efektivity poskytování služeb a jejich financování. V současné době stále neexistuje koncept propojování plánování a rozdělování finančních prostředků,“ uvedla Michaela Vodičková. 

Vladimír Ptáček z téhož odboru k transformaci řekl: „Transformace sociálních služeb je vnímána rozdílně. V rámci SPRSS je transformace jedním z hlavních cílů několika dílčích cílů. Transformací rozumíme nahrazení stávajících služeb službami jinými, lépe vyhovujícími cílové skupině. Jedná se o velmi citlivé téma. Proces je dlouhodobý a musí probíhat ve spolupráci MPSV, kraj, obec, poskytovatelé.“

 V závěru byla nominována Krajská pracovní skupina, vždy dva zástupci z bývalých okresů.

„Zatím nelze zařídit místo manažera, neboť bude placený z projektu IP2,“ připomněla Vodičková

Radní Pavel Petráček považuje za důležité setkávat se oficiálně i neformálně.

„Nastavíme samozřejmě pravidelné termíny, ale jednat budeme i na základě aktuální potřeby,“ uzavřel radní s tím, že příští setkání KPS bude v červnu 2009.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky