Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Kraj jednal s představiteli zdravotních pojišťoven

  • 12. 06. 2002 00:00

Sdílet článek

[id:220|autor:|email:|telefon:|mobil:|aktualizace:]

Znak

LIBERECKÝ KRAJ

Jiří Hromádka

člen rady kraje – resort zdravotnictví

U Jezu 642/2a, 460 01 Liberec 1





Kraj jednal s představiteli zdravotních pojišťoven.



V pondělí dne 3. 6. 2002 jednali představitelé Libereckého kraje- resortu zdravotnictví radní p. Jiří Hromádka a MUDr. Vladimír Richtr, vedoucí odboru zdravotnictví, se zástupci 3 svazů sdružujících 10 zdravotních pojišťoven v ČR. Tématem jednání byly úkoly, které čekají na kraje v letošním roce v souvislosti s plánovaným přechodem kompetencí z okresů na kraje od 1. 1. 2003. Dále se hovořilo o úkolech a cílech společných pro kraje a zdravotní pojišťovny do budoucnosti, především o dotvoření efektivní a racionální sítě zdravotnických zařízení ambulantní i lůžkové péče. Bylo opět konstatováno, že hlavně v oblasti nemocnic s akutními lůžky je jejich síť v Libereckém kraji i v současné době stále ještě předimenzovaná a hlavně velmi nerovnoměrně rozložená při porovnání mezi jednotlivými okresy kraje a ve vztahu k počtu obyvatel. Okres s největším počtem akutních lůžek má vzhledem k počtu obyvatel o 60 % více těchto lůžek než okres s jejich nejmenším počtem, a to při stejném počtu lůžkových odborností v obou okresech. Rozdíl je to přímo propastný a samozřejmě okres s nadbytkem lůžek čerpá mnohem více finančních prostředků ze zdravotního pojištění.

Účastníci jednání se shodli na nutnosti koordinace činnosti zainteresovaných institucí a potřebě plynulého poskytování informací. Zástupci zdravotních pojišťoven pracují již na návrhu jednotných souborů dat a informací, které by poskytovaly krajům jako podklady pro další rozhodování v této oblasti.

Vzhledem k tomu, že jednání v tomto složení proběhlo v Libereckém kraji jako prvním ze všech krajů ČR, požádali představitelé zdravotních pojišťoven představitele Libereckého kraje o informování i ostatních krajů. Další plánovaná setkání budou již koordinovaná i s nimi a přijaté závěry budou platné pro celou ČR. Tak bude možno rychleji realizovat všechny záměry v oblasti zdravotnictví v jednotlivých krajích.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky