Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Kraj letos na obce bezplatně převede pozemky v hodnotě více než 5 milionů korun. Mají na nich postavit chodníky

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 24. 06. 2020 12:25
  • Majetek a investice
  • Rozvoj

Sdílet článek

Bezpečnost občanů je na prvním místě, a proto Liberecký kraj chce ještě v prvním pololetí tohoto roku převést více než 9,5 tisíce metrů čtverečných pozemků šesti obcím a přes 2,6 tisíce metrů čtverečných pozemků čtyřem městům.

„Za pozemky v celkové hodnotě 5.064.088 korun od samospráv peníze nechceme. Cílem kraje je podpořit města a obce, aby stavěly podél komunikací chodníky, a zvýšila se tak bezpečnost chodců i řidičů,“ uvedla statutární náměstkyně hejtmana pro řízení ekonomiky, správy majetku a informatiky Jitka Volfová.

Největší plochu pozemků, zhruba 8.584 m2, Liberecký kraj v současné době převádí na statutární město Liberec. Velký pozemek bezplatně získá i obec Pěnčín, kde se jedná o výměru přibližně 3.768 m2.

Investice do chodníků rovněž napomáhají dalšímu rozvoji samospráv. „Majetkoprávní vypořádávání pozemků je pro obce mnohdy velice náročné a nákladné. Kraj jim tímto způsobem může situaci alespoň částečně ulehčit. A dokud budeme mít vhodné pozemky, budeme v tom určitě pokračovat,“ uzavřela Jitka Volfová.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky