Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Kraj letos rozdělí v rámci Programu obnovy venkova přes 19 milionů korun

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 26. 08. 2020 15:28
  • Rozvoj

Sdílet článek

I přes to, že v souvislosti s koronavirovou krizí přijal Liberecký kraj úsporná opatření k udržení vyrovnaného rozpočtu, poskytne městům a obcím v rámci Programu obnovy venkova přes 19 milionů korun. Z této částky poputuje víc než 17 milionů na 59 projektů jednotlivých obcí a přes dva miliony na 10 projektů dobrovolných svazků obcí. Podpory se dočká celkem 69 projektů.

„Program obnovy venkova je jeden z těch důležitých programů, který zlepšuje život obyvatel každé, i té poslední vesnice v Libereckém kraji. Obcí je v kraji celkem 215, přičemž 154 z nich je menších než tisíc obyvatel. Program se zaměřuje především na podporu projektů právě v těchto malých obcích.“ uvedl hejtman Martin Půta.    

V roce 2018 rozdělil kraj přes 28 milionů a podpory se dočkalo 90 projektů. O rok později výše částky činila 29 milionů a bylo podpořeno celkem 96 projektů. „Každý rok jsme se snažili objem peněz k rozdělení navyšovat, abychom uspokojili co nejvíc zájemců. Doufám, že až se ekonomická situace stabilizuje, tento trend vydrží i v dalších letech,“ konstatoval radní pro resort životního prostředí, zemědělství a rozvoje venkova Jiří Löffelmann.

Celkové náklady na své projekty vyčíslily letos jednotlivé obce na více než 89 milionů korun. „Odbor regionálního rozvoje a evropských projektů na základě vyhlášení programu obdržel celkem 102 žádostí o poskytnutí dotace v celkové výši 33.066.720,90 korun. Všichni příjemci plánované akce uskuteční, ačkoliv žádosti o poskytnutí dotace obce a mikroregiony zasílaly ještě před vyhlášením nouzového stavu,“ dodal Löffelmann.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky