Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Kraj na Kozákově představil veřejnosti tři možné koridory pro R35

Mgr. Langer Jiří

  • 23. 06. 2009 00:00

Sdílet článek

[id:8304|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

První představení studie proveditelnosti a účelnosti koridorů rychlostní silnice R35 a jejích možných realizací pro širší veřejnost uspořádal Liberecký kraj v neděli 22.6.na Kozákově.

Na akci se sjelo několik stovek lidí, účastnil se jí náměstek hejtmana Libereckého kraje Martin Sepp, zástupci obecních samospráv z dotčených obcí, občané, které problém zajímá,  a také i bývalý ministr životního prostředí a předseda Strany zelených Martin Bursík.

„Jednalo se o první prezentaci před širší veřejností, která byla určena zejména lidem, kteří nemají přístup na krajské internetové stránky – www.kraj.lbc.cz, kde je studie proveditelnosti možných tras ve stanovených koridorech již měsíc vyvěšena. Proto byly v provozu pro zájemce tři bezplatné svozové autobusové linky, které přivezly lidi z těchto  dotčených obcí,“ uvedl náměstek hejtmana.

Nová silnice R35 z Turnova na Jičín má zlepšit spojení do sousedního Královéhradeckého a dále Pardubického kraje. Liberecký kraj se snaží přispět k rozhodování o vhodném  koridoru v tomto volebním období, Neboť koridor pro budoucí silnici musí být zahrnut do územně plánovacích dokumentů ČR a kraje.

„Od jara jednáme  o optimálním koridoru se zastupitelstvy dotčených obcí a na to následuje seznámení pro veřejnost,“ doplnil Martin Sepp s tím, že  další veřejné představení projektu se uskuteční na začátku července v Turnově.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky