Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Kraj ocení výherce soutěže o nejlepší knihovny v regionu

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 11. 11. 2020 14:22
  • Kultura
  • Rozvoj

Sdílet článek

Čtvrtý ročník soutěže o nejlepší knihovnu v regionu vyhlásil na jaře Liberecký kraj ve spolupráci s Krajskou vědeckou knihovnou v Liberci. Vyhlášení výsledků spojené s udílením finančních odměn z rozpočtu Libereckého kraje v celkové výši 40.000 korun se, pokud to situace dovolí, uskuteční 8. prosince v Krajské vědecké knihovně v Liberci.

Za okres Česká Lípa zvítězila  Místní knihovna Žandov, za okres Jablonec nad Nisou Městská knihovna Železný Brod. V libereckém okrese bodovala Místní knihovna v Hlavici, v semilském Městská knihovna Vysoké nad Jizerou.

 „Knihovny jsou prostorem nejen pro vzdělávání a kulturu, ale i místem, kde se mohou lidé potkat na různých společenských událostech a pohovořit spolu. Velký podíl na jejich oblíbenosti má také personál – dobří knihovníci a knihovnice znamenají pro tvář kultury v jednotlivých městech a obcích mnoho,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně hejtmana pro resort kultury, památkové péče a cestovního ruchu.

Tento titul se uděluje jednou za dva roky jako vyjádření uznání knihovnám za jejich činnost a zásluhy o rozvoj veřejných knihovnických a informačních služeb a o rozmach kulturního života obcí a měst.

S návrhy kandidátů na ocenění přicházejí vždy pověřené knihovny v jednotlivých okresech, jimiž jsou Městská knihovna Česká Lípa, Městská knihovna Jablonec nad Nisou, Městská knihovna Semily a Krajská vědecká knihovna v Liberci. Pokaždé předloží hodnotící komisi tři návrhy
s doporučením nejlepší knihovny v daném regionu.

„V předchozích letech jsme vítěze nezveřejňovali až do slavnostního předání ocenění. Vzhledem k situaci, kdy nevíme, zda se nám podaří setkání uskutečnit, a také proto, že všichni potřebujeme dobré zprávy, jsme se rozhodli pro zveřejnění ihned po odsouhlasení Radou kraje,“ doplnila Květa Vinklátová. Komisi, která vítěze určuje, tvoří zástupci Libereckého kraje, Krajské vědecké knihovny v Liberci a každé z knihoven v jednotlivých okresech.

Nominace:

Okres Česká Lípa – Místní knihovna Žandov, Místní knihovna ve Svoru, Místní knihovna Dubá

Okres Jablonec nad Nisou – Městská knihovna Železný Brod, Obecní knihovna ve Frýdštejně, Místní knihovna Jílové u Držkova

Okres Liberec – Místní knihovna v Hlavici, Místní knihovna Bulovka, Místní knihovna ve Stráži nad Nisou

Okres Semily – Městská knihovna Vysoké nad Jizerou, Městská knihovna Rovensko pod Troskami, Obecní knihovna Studenec

 

Youtube video

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky