Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Kraj odměnil úspěšné mladé účastníky Her V. zimní olympiády dětí a mládeže

Mgr. Langer Jiří

  • 07. 03. 2012 12:40
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

 

Členové Rady LK rozhodli o poskytnutí finančních darů z rozpočtu Libereckého kraje úspěšným sportovcům reprezentujících Liberecký kraj na Hrách V. zimní olympiády dětí a mládeže České republiky 2012 v celkové výši 42 200 Kč.

„Celkem jsme odměnili 34 mladých závodníků, nejúspěšnější z nich byla biatlonistka Markéta Davidová z Janova nad Nisou  a sjezdař Jan Ouvín z Horní Branné, kteří dostanou  každý  3 600 korun,“ řekl náměstek hejtmana LK pro školství a sport Radek Cikl (ČSSD) s tím, že odměny budou předány na setkání členů Rady LK s úspěšnými mladými reprezentanty Libereckého kraje.

Návrh na výši finanční odměny dle dosažených úspěchů:

 

Individuální soutěž:                                      Soutěž týmů/štafet:

1. místo - 1.300 Kč                                        1. místo - 1.000 Kč/osoba

2. místo - 1.000 Kč                                        2. místo - 800 Kč/osoba

3. místo - 700 Kč                                            3. místo - 500 Kč/osoba

 

Liberecký kraj přivezl již páté celkové vítězství z Her V. zimní olympiády dětí a mládeže ČR

Celkové prvenství v hodnocení krajů, 21 zlatých, 13 stříbrných, 17 bronzových medailí a
2 reprezentanti mezi nejlepšími sportovci Her V. zimní olympiády dětí a mládeže České republiky 2012 – to je skvělá bilance vycházejících sportovních nadějí Libereckého kraje, kterou si přivezly z Moravskoslezského kraje.

Právě Moravskoslezský kraj – Ostrava, hostil ve dnech od 29. ledna do 3. února tuto významnou akci, jejíž prestiž mezi sportující mládeží každým rokem stoupá. Výprava našeho kraje čítala 102 osob, z čehož bylo 82 sportovců a 20 trenérů a patřila tak po domácím kraji ke druhé z největších výprav. Zastoupení jsme měli v alpském lyžování (4 zlaté a 2 stříbrné), biatlonu (3 zlaté, 2 stříbrné, 4 bronzové), běhu na lyžích (5 zlatých, 3 stříbrné, 4 bronzové), krasobruslení, ledním hokeji, rychlobruslení (1 bronzová), skoku na lyžích (6 zlatých, 3 stříbrné, 1 bronzová), severské kombinaci (2 zlaté, 4 stříbrné, 1 bronzové) a snowboardu (1 zlatá, 1 stříbrná, 1 bronzová).

„S dosaženými výkony jsme více než spokojeni. Na sportovcích bylo vidět maximální úsilí během všech závodů a zápasů. Dosažené výsledky zároveň ukazují, že Liberecký kraj je zimním sportům zaslíbený a práce s mládeží v zimních sportech je naší výstavní síní. Zásluhu na tom mají nejen samotní sportovci, ale i trenéři, servismani a rodiče, kterým se daří jejich potenciál rozvíjet tím správným směrem, za což jim patří veliké poděkování. Méně příjemným zjištěním je pokles mládežnické základny u sportů jako jsou severská kombinace či skoky na lyžích, ve kterých je počet sportovců rok od roku nižší. Věřme, že se tyto krásné a tradiční sporty podaří znovu po sportovní stránce nastartovat, protože v mezinárodním hledisku patří tyto zimní disciplíny k jedněm z nejprestižnějších,“ upozornil náměstek hejtmana Radek Cikl.

Liberecký kraj si přivezl také ocenění na poli individuálních výkonů. Mezi nejlepšími sportovci Her V. zimní olympiády dětí a mládeže České republiky 2012 se objevili trojnásobní zlatí medailisté Markéta Davidová (biatlon) a Jan Ouvín (alpské lyžování). Příjemným překvapením je 4. místo Ondřeje Petra v doprovodné fotografické soutěži. V celkovém hodnocení krajských výprav získal Liberecký kraj 192 bodů. Na druhém místě se díky zisku 122 bodů umístil kraj Jihočeský, který díky většímu počtu získaných zlatých medailí předčil bodově stejně ohodnocený kraj Královehradecký. Veškeré informace naleznete na webu: www.odm2012.cz.

Další Olympiádu dětí a mládeže, která bude již šestou letní olympiádou, bude v roce 2013 hostit Zlínský kraj, dějištěm her se stane královské město Uherské Hradiště.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky