Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Kraj opět hledá svůj potravinářský výrobek roku, zájemci se mohou hlásit do konce května

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 16. 04. 2021 12:39
  • Sociální
  • Životní prostředí

Sdílet článek

I letos se mohou místní farmáři a potravináři ucházet o ocenění Výrobek Libereckého kraje 2021. Nejlépe hodnocené pochutiny pak na svých obalech nesou logo této ceny. Pokud to epidemická situace dovolí, obdrží výrobci slavnostně pamětní plaketu a finanční dary od Libereckého kraje na Krajských dožínkách 28. srpna 2021 v areálu Vesec u Liberce.

„Zájem regionálních výrobců o toto ocenění nás opravdu těší. V minulém ročníku vybírala hodnotící komise z více než 75 přihlášených výrobků, které jsou rozděleny do 9 kategorií: masné, mléčné, pekařské a cukrářské výrobky, alkoholické i nealkoholické nápoje, ovoce a zelenina, biopotraviny a ostatní. Letos navíc přibyl výrobek s přínosem ke zdravému životnímu stylu. Naším cílem je podpořit lokální zemědělské a potravinářské producenty Libereckého kraje a upozornit na kvalitní potraviny z místních zdrojů,“ uvedl Václav Židek, krajský radní pro resort životního prostředí a zemědělství.

Soutěžit může fyzická osoba oprávněná k podnikání nebo právnická osoba se sídlem na území Libereckého kraje. Přihlásit lze neomezený počet výrobků i v jedné kategorii. Výrobek, který již v minulosti ocenění získal, se o titul ucházet nemůže. Neplatí se žádný registrační poplatek. Přihlášku s označením VÝROBEK ROKU 2021 je potřeba doručit do 31. května 2021. Více informací o možnosti přihlásit se do soutěže najdete na www.vyrobek-roku-lk.cz, kde je přehled všech oceněných výrobků od roku 2004.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky