Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Kraj poděkoval příznivcům sociálních organizací

Daníčková Blanka

tiskový mluvčí

  • 06. 11. 2015 15:31
  • Rozvoj

Sdílet článek

Firmám, institucím, ale i jednotlivcům, kteří pomáhají svými dary vylepšit kvalitu života seniorům, zdravotně postiženým a dalším klientům krajských sociálních organizací, poděkovalo ve čtvrtek 5. listopadu vedení Libereckého kraje.

V součtu věnovalo osmnácti příspěvkovým organizacím bezmála sto dárců finanční příspěvky a hmotné dary v celkové hodnotě 2.099.770 Kč a 5.000 Euro. Už druhé setkání se sponzory se uskutečnilo pod záštitou náměstkyně hejtmana pro řízení resortu sociálních věcí Lenky Kadlecové, příznivcům poděkoval spolu s ní i radní pro zdravotnictví Petr Tulpa.

Setkání zpestřili přítomným i klienti několika domovů krátkým vystoupením. Mezi účinkujícími nechyběl například Rachot Band z Jedličkova ústavu.

„Někoho obdarovat znamená způsobit hned dvojí radost, jednu sobě a druhou tomu, komu je dar určen. Těší mne, že se našlo tolik podnikatelů a organizací, kteří si všímají potřeb našich klientů a neváhají jim pomoci. A to někteří opakovaně,“ zdůraznila náměstkyně Lenka Kadlecová.

Liberecký kraj má v resortu sociálních věcí celkem 18 příspěvkových organizací, které pečují o cca 1.400 klientů. Poskytovaná péče je velmi nákladná. Liberecký kraj na ni ročně vynakládá finanční prostředky ve výši takřka sto milionů korun. „Dary byly věnovány na služby, které jsou prostřednictvím našich příspěvkových organizací poskytovány občanům Libereckého kraje,“ doplnila Lenka Kadlecová.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky