Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Kraj podpoří cizince i národnostní menšiny

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 20. 03. 2024 11:20
  • Sociální

Sdílet článek

Částkou 1.822.977,04 korun (po navýšení) podpoří Liberecký kraj ze svého dotačního fondu integraci národnostních menšin a cizinců. Dotace je určena zejména na projekty související s komunitní prací, adaptací a integrací cizinců a edukační a informační činností. Liberecký kraj má prostřednictvím tohoto dotačního programu též za cíl šířit osvětu a preventivně působit proti xenofobnímu chování. Dvacet žadatelů splnilo podmínky programu a nyní za nimi míří finanční podpora.

„Účelem tohoto programu je poskytnout finanční pomoc tam, kde je to nejvíce potřeba. Cílíme zejména na spolufinancování projektů zaměřených na aktivity integrace příslušníků národnostních menšin a reagujeme také na negativní důsledky ozbrojeného konfliktu na území Ukrajiny, která se brání ruské agresi,“ uvedl Petr Tulpa, náměstek pro resort sociálních věcí. „Oprávněnými žadateli byly zejména zapsané spolky, obecně prospěšné společnosti, registrované církve a náboženské společnosti nebo příspěvkové organizace. Obdrželi jsme celkem 21 žádostí, z nichž jsme bohužel z administrativních důvodů museli jednu vyřadit.“

Přehled k programu 5.1 Podpora integrace národnostních menšin a cizinců (v korunách):

Alokace 2024:

1.822.977,04

Počet předložených žádostí

21

Počet podpořených žádostí

20

Celkové náklady všech předložených projektů

5.139.190,00

Celkové náklady projektů splňujících formální náležitosti

4.959.190,00

Celková výše spolufinancování krajem

1.822.977,00

Celková výše spolufinancování žadateli

3.136.213,00

Nedočerpáno

0,04

Zájemci mohli zasílat žádosti od 2. do 19. února 2024. Účelovou neinvestiční dotaci z Dotačního fondu Libereckého kraje lze využít na akce uskutečněné během celého roku 2024.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky