Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Kraj podpoří liberecká divadla téměř dvěma miliony korun

04. 05. 2016

Radní Libereckého kraje na svém zasedání dne 3. května odsouhlasili poskytnutí účelové dotace 1.200.000 Kč Divadlu F. X. Šaldy v Liberci a 500.000 Kč Naivnímu divadlu v Liberci na činnost v roce 2016. Výše dotace z rozpočtu kraje zůstala ve stejné výši jako v letech předchozích. 

„Prostředky oběma divadlům poslouží na zajištění provozu, na pokrytí nákladů na energie, opravy a údržbu a na další aktivity krajského rozsahu, jako například na zajištění autobusové přepravy dětí z různých částí Libereckého kraje na představení i na další přidružené akce,“ uvedla Hana Maierová, statutární náměstkyně hejtmana pověřená řízením resortu cestovního ruchu, památkové péče a kultury.

Na začátku letošního roku byly na základě dohody představitelů Libereckého kraje a statutárního města Liberec zřízeny komise rady kraje jako poradní orgány pro krajské příspěvkové organizace se sídlem v Liberci. V nich mají zastoupení i zástupci statutárního města Liberec. Pro městské příspěvkové organizace fungují dozorčí rady města, kde působí zástupci Libereckého kraje. Cílem tohoto propojení je vyšší informovanost jak zřizovatele, tak finančního partnera o financování, hospodaření, činnosti a rozvoji té které organizace.

„Se stávajícím stavem financování obou divadel nejsme spokojeni, jako řešení vidím uzavření dlouhodobých smluv, které budou mít jasná pravidla. Cílem je zajistit nejenom běžný provoz, ale také potřebnou obnovu majetku Divadla F. X. Šaldy a Naivního divadla,“ doplnil hejtman Martin Půta. 

Daníčková Blanka
blanka.danickova@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226302
Mobil: 732765215