Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Kraj podpoří poskytovatele sociálních služeb třiceti miliony korun

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 05. 10. 2022 10:24
  • Sociální

Sdílet článek

Rada Libereckého kraje na svém včerejším jednání schválila dotace v celkové výši 30.000.000 korun neziskovým organizacím, které poskytují sociální služby na území regionu a jsou součástí Základní sítě sociálních služeb Libereckého kraje. Peníze z krajského rozpočtu pomohou celkem sto šesti organizacím zajistit jejich fungování v období od ledna do května roku 2023.

„Kraj každoročně na financování organizací sociálních služeb, zejména v prvních měsících nového roku, přispívá nemalé částky. Tyto organizace nemají většinou na začátku roku přidělený státní příspěvek na fungování a Liberecký kraj jim touto cestou už řadu let pomáhá zachovat kvalitu poskytovaných služeb i činnost v první části nového roku, než opět obdrží finanční podporu od státu, uvedl Petr Tulpa, náměstek hejtmana pro resort sociálních věcí.

Liberecký kraj na základě dotačního řízení obdržel celkem 107 žádostí v celkové výši 46.377.742 korun. Kvůli nedostatkům byla vyřazena jedna žádost a podpořeno tak je 106 sociálních služeb. Rozděleno bude mezi ně 30 milionů korun.

Finanční prostředky ve výši 18.000.000 korun použil kraj na služby sociální prevence (60 % z celkového objemu dotace), na služby sociální péče činí částka 10.500.000 korun (35 %) a na služby sociálního poradenství bylo vynaloženo 1.500.000 korun (5 % z celkové dotace).

Youtube video

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky