Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Kraj podpoří téměř 20 miliony oblast školství, mládeže, tělovýchovy i sportu

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 12. 06. 2020 14:54
  • Školství

Sdílet článek

Poskytnutí dotací na oblast školství, sportu, práce s mládeží a tělovýchovu v rámci Dotačního fondu Libereckého kraje odsouhlasila Rada Libereckého kraje na svém jednání 9. června. I přes restrikce v důsledku zavádění epidemiologických opatření, které se citelně dotkly krajského rozpočtu, pošle Liberecký kraj dětem a mladým sportovcům téměř 20 milionů korun.

V oblasti školství a mládeže se 79 žadatelů, spolků a příspěvkových organizací obcí na území kraje, rozdělí celkem o 2.164.200 korun. Podpory se dočkají projekty, zaměřené na volnočasové aktivity pro mládež do 26 let nebo pobytové tábory, ale také na pořízení kompenzačních pomůcek pro žáky s podpůrnými opatřeními.

Přes komplikace, které provázely v letošním roce proces hodnocení projektů vlivem dopadů pandemie COVID 19, se podařilo zajistit alokaci ve výši 2,2 milionu korun a podpořit žadatele v oblasti podpory mládeže v uspokojivé míře,“ řekl náměstek hejtmana pro resort školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti, Petr Tulpa.

V oblasti tělovýchovy a sportu, z programu Podpora sportovní činnosti dětí a mládeže ve sportovních organizacích 2020, si celkem 214 žadatelů rozdělí částku 17.750.574 korun.

„Jsem rád, že i v tomto náročném období, kterým jsme si prošli, a které tak výrazně ovlivnilo všechny aspekty našeho života, jsme i nadále schopni podpořit krajské sportovní organizace. Oblast sportu si zaslouží naši dlouhodobou podporu, protože si všichni uvědomujeme, nakolik důležitou roli v našich životech sport zastává a jak ovlivňuje budoucnost našich dětí,“ dodal Petr Tulpa. „Ačkoli bych si do oblasti sportu přál poslat mnohem více peněz, i přesto jde v současné době o důležitou finanční injekci pro kluby, jež soustavně pracují s dětmi a mládeží,“ uzavřel hejtman Martin Půta.

Navrhované rozdělení finančních prostředků v obou oblastech podpory musí ještě schválit Zastupitelstvo Libereckého kraje, které se sejde 23. června.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky