Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Kraj pomáhá svým příspěvkovým organizacím při zadávání veřejných zakázek

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 02. 02. 2023 08:40
  • Veřejné zakázky

Sdílet článek

Vyhledat veřejné zakázky téměř všech příspěvkových organizací Libereckého kraje lze na profilu zadavatele. Nedávno se tam přidala i liberecká zoo, kterou kraj vloni převzal do své správy. Kraj svým příspěvkovým organizacím při administraci veřejných zakázek výrazně pomáhá.

„Liberecký kraj i jeho příspěvkové organizace postupují při zadávání veřejných zakázek dle Směrnice Rady Libereckého kraje č. 1/2021 k zadávání veřejných zakázek. Směrnice určuje postupy zejména u menších veřejných zakázek, které jsou od 200.000 korun bez DPH uveřejňovány na profilu zadavatele. Na tomto místě je možné vyhledat i veřejné zakázky téměř všech 87 příspěvkových organizací, které kraj zřizuje. Jedná se o střední školy, domovy důchodců nebo muzea. Dodavatelé tak naleznou informace o veřejných zakázkách na jednom místě,“ uvedl Zbyněk Miklík, náměstek hejtmana pro resort ekonomiky, majetku, investic, veřejných zakázek a informatiky.

Kraj svým příspěvkovým organizacím při administraci veřejných zakázek pomáhá. Rada Libereckého kraje schvaluje zahájení výběrových řízení s předpokládanou hodnotou 500.000 korun bez DPH a vyšší. Oddělení veřejných zakázek krajského úřadu je všechny administruje a dále také umisťuje veřejné zakázky příspěvkových organizací od 200.000 korun bez DPH na profil zadavatele.

„Používáme vzorové dokumenty a dodržujeme stejné postupy jako u veřejných zakázek Libereckého kraje. Snažíme se, aby zakázky obsahovaly prvky sociálně odpovědného a environmentálního zadávání. Vloni kraj pro příspěvkové organizace administroval 80 veřejných zakázek a dále uveřejnil na profilu zadavatele dalších 120 veřejných zakázek,“ doplnil náměstek Miklík.

Tento postup pomáhá ředitelům příspěvkových organizací i dodavatelům, kteří znají postupy Libereckého kraje a je pro ně jednodušší podat nabídku. Nově postupuje podle směrnice také Zoo Liberec, která se stala krajskou příspěvkovou organizací. Během roku 2022 soutěžila 25 veřejných zakázek.

„Zoo Liberec má jako první naše příspěvková organizace založené dynamické nákupní systémy, konkrétně pro nákup krmiv a na zpracování projektových dokumentací. V minulém roce se podařilo Zoo Liberec zrekonstruovat dětský koutek, obnovit gastro vybavení v kontejnerovém bistru ve spodní návštěvnické části areálu, zadat zpracování projektové dokumentace k rekonstrukci Labutího jezírka a dále postupně renovovat výběhy a voliéry pro zvířata,“ uzavřel Zbyněk Miklík.

Odkaz na profil zadavatele je zde:

https://tenderarena.cz/dodavatel/seznam-profilu-zadavatelu/detail/Z0000858.

Sdílet článek

Zpět

Další aktuality

Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky