Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Kraj poskytne dotaci horské službě na nákup ochranných pomůcek

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 10. 10. 2018 00:00
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

Rada Libereckého kraje na svém pravidelném jednání včera rozhodla o poskytnutí neinvestiční dotace pro Horskou službu České republiky ve výši 200.000 korun. Za peníze horští záchranáři nakoupí zdravotnický a vakuový materiál či ochranné pomůcky.

„Tento objem finančních prostředků již zahrnoval letošní rozpočet, který schválili zastupitelé,“ poznamenala statutární náměstkyně hejtmana pro resort ekonomiky, správy majetku a informatiky Jitka Volfová s tím, že dotace je poskytována na provoz horské služby v regionu Libereckého kraje.

Finanční částku poskytuje Liberecký kraj horským záchranářům každoročně. Mezi důležitý materiál, který horská služba může za obdržené peníze zakoupit, patří například vakuové dlahy na horní končetiny a vakuové dlahy na dolní končetiny prodloužené o fixaci chodidla. Pomůcky jsou určeny pro děti i dospělé. „V seznamu je i šest vakuových matrací, záchranářské batohy či tři desítky samozahřívacích dek,“ dodal náměstek hejtmana pro rezort zdravotnictví MUDr. Přemysl Sobotka.

Dotaci horské službě poprvé vyčlenil ze svého rozpočtu Liberecký kraj z odboru zdravotnictví v roce 2016. „Od té doby je částka 200.000 korun naplánována do rozpočtu na příslušný rok pravidelně,“ uzavřela Volfová.

 

Youtube video

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky