Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Kraj požádá o dotaci na rekonstrukci páteřní komunikace z Turnova do Středočeského kraje

Bc. Markéta Žitná (Dědková)

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 08. 11. 2017 00:00
  • Doprava

Sdílet článek

Rada kraje schválila předložení projektové žádosti projektu „Silnice II/610 Turnov – hranice Libereckého kraje (vč. mostních objektů)“. Projekt bude předložen do Integrovaného regionálního operačního programu (IROP). Jedná se o šestou žádost Libereckého kraje týkající se rozvoje sítí regionální silniční infrastruktury navazující na síť TEN-T. Celkové náklady projektu činí 176,9 mil. Kč.  Stavba by mohla začít ve druhé polovině roku 2018.

Youtube video

„Projekt řeší kompletní rekonstrukci silnice II/610 v úseku Turnov – hranice se Středočeským krajem a silnice III/2797 v ulici Nádražní v Turnově až po okružní křižovatku u „pyrámu“ v Ohrazenicích. Celková délka řešeného úseku je 7,2 km. Součástí projektu je kompletní rekonstrukce čtyř mostů, uvedení silnice do jednotné normové kategorijní šířky. V rámci stavby se rovněž přidělají prvky ke snížení rychlosti a nehodovosti, zejména se objeví vjezdové ostrůvky do obcí, případně dělené přechody. Vzhledem k délce a náročnosti odhadujeme, že stavební práce potrvají asi 13 měsíců, to znamená celé dvě stavební sezóny,“ komentuje Marek Pieter, náměstek hejtmana pro resort dopravy, investic a veřejných zakázek.

„Celkové náklady projektu včetně povinné publicity, stavebního a autorského dozoru, BOZP atd. jsou stanoveny ve výši 176.900.000 Kč. Předmětem projektu jsou pouze výdaje Libereckého kraje, investice Města Turnov a obcí Příšovice, Přepeře, Svijany, Ohrazenice a Vodohospodářského sdružení Turnov dosahují částky 30 mil. Kč. Ve spolupráci s uvedenými investory je připravováno společné zadání této akce, v němž by měl Liberecký kraj vystupovat jako zástupce zadavatelů,“ říká k projektu Radka Loučková Kotasová, radní pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů a územního plánování.

Liberecký kraj už z Integrovaného regionálního operačního programu, specifický cíl SC 1.1 Zvýšení regionální mobility prostřednictvím modernizace a rozvoje sítí regionální silniční infrastruktury navazující na síť TEN-T, dokončil dva projekty (rekonstrukce silnice II/270 v Jablonném v Podještědí I. etapa a rekonstrukce silnice II/273 v obci Okna).  „V současné době se pracuje na II. etapě rekonstrukce silnice II. třídy v Jablonném v Podještědí a výstavbě okružních křižovatek na silnicích II/292 a II/289 v Semilech. Na jaře příštího roku začne humanizace silnice II/293 v Jilemnici, na kterou už máme vybraného zhotovitele. Ve druhé polovině příštího roku plánujeme stavby i dalších projektů,“ dodává hejtman Martin Půta. Jsou to projekty:

Silnice II/268 Mimoň - hranice Libereckého kraje,
Silnice II/278 - okružní křižovatka Stráž pod Ralskem,
Silnice III/2907 - Oldřichov v Hájích (vč. humanizace),
Silnice II/268 - severozápadní obchvat města Zákupy,
Silnice II/286 revitalizace ul. Žižkova, Jilemnice.

IROP_CZ_RO_B_C RGB

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky