Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Kraj představuje fotografie ze života osob s mentálním postižením

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 08. 02. 2018 00:00
  • Sociální

Sdílet článek

Putovní výstava fotografií, které zachycují zážitky mentálně postižených z dvanácti organizací z celé republiky, je až do 16. února k vidění ve vestibulu Krajského úřadu Libereckého kraje. Záštitu nad libereckou zastávkou kolekce snímků převzal náměstek hejtmana Libereckého kraje pro sociální věci Pavel Svoboda.

Fotografie pocházejí z dílny jednotlivých organizací a zachycují zážitky handicapovaných během jejich nejrůznějších aktivit, například z výletů. Cílem výstavy, nazvané Pomáháme fotografiemi, je ukázat návštěvníkům, jak barevný dokáže být svět mentálně postižených, a že i tito lidé se dokáží radovat ze stejných věcí jako zdravé osoby.

 „Některé události prožívají intenzivněji a spontánněji než my. Dokáží se radovat z maličkostí, k nimž my, zdraví, býváme někdy až neteční,“ poznamenal Pavel Svoboda. „Jsem rád, že fotografie ze života mentálně postižených můžeme ukázat také v Liberci. Umožní lidem nahlédnout do vnitřního světa handicapovaných. I fotografie mohou být jedním z kroků, jež vedou k začlenění zdravotně postižených do společnosti,“ dodal.

Pořadatelem výstavy je spolek Fotografiemi pro radost. Patronát nad její libereckou zastávkou převzala příspěvková organizace Libereckého kraje – Domov a Centrum aktivity Hodkovice nad Mohelkou. Výstavu už viděli lidé v Táboře, v Praze a v Ostravě–Vítkovicích. Z Liberce se fotografie přesunou do Ivančic, následovat bude opět Praha a po ní Olomouc, Pardubice a Jihlava. Mezi patrony projektu je řada významných osobností, například fotografové Lenka Hatašová a Robert Vano. Ve vestibulu Krajského úřadu Libereckého kraje je možné si výstavu prohlédnout v pracovní dny od 8:00–16:00 hodin, v pondělí a ve středu od 8:00–17:00 hodin.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky