Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Kraj přezkoumal projekt Zateplení vybraných objektů Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa

Mgr. Langer Jiří

  • 29. 01. 2013 18:47

Sdílet článek

 

Liberecký kraj nechal přezkoumat projekt „Zateplení vybraných objektů Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa“ a v minulém týdnu obdržel stanovisko k podané žádosti a projektu, které zpracovala společnost  ENERGY BENEFIT CENTRE, a.s.

 

Ve stanovisku se doporučuje mimo jiné nepokračovat v realizaci projektu, jak byl vysoutěžen. Ze stanoviska také vyplývá, že projekt lze realizovat o 30 mil. Kč levněji, tedy uskutečnitelná cena realizace zateplení nemocnice by se měla pohybovat – a to možná výrazně – pod hodnotou 100 mil. Kč bez DPH. Projekt na zateplení bude znovu vysoutěžen podle v současnosti platných pravidel o zadávání veřejných zakázek.

 

„Je plánována osobní návštěva hejtmana LK Martina Půty na Státním fondu pro životní prostředí, kde požádáme o prodloužení termínu na poskytnutí dotace. Předpokládáme, že v konečném důsledku půjde o zpoždění realizace projektu cca o půl roku,“ uvedla náměstkyně hejtmana pro zdravotnictví Zuzana Kocumová. 

 

Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa na komplexní zateplení svých nejdůležitějších a největších budov uspěla se svojí žádostí o poskytnutí podpory z Operačního programu Životní prostředí, výzva č. 16, prioritní osa 3 – Udržitelné využívání zdrojů energie. Na schválený projekt, zaměřený na realizaci úspor energie, poskytnou evropské a státní fondy zhruba 42,5 milionu korun.

Do veřejné zakázky „Snížení energetické náročnosti NsP Česká lípa se přihlásilo 7 uchazečů.

Předpokládané náklady: 124 589 000,00 Kč bez DPH.

Hodnotitelská komise stanovila toto pořadí:

1.      CL EVANS, s.r.o.                      cena -           123 670 740, 00 Kč bez DPH (nejnižší cena)

2.      Metrostav                                           -           123 911 000,00 Kč bez DPH

3.      GEDOS s.r.o. + CGM Czech             -            124 181 000,00 Kč bez DPH

….

7. POHL cz                                                          134 074 000,00 Kč bez DPH (nejvyšší cena)

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky