Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Kraj přispěje středním školám na provoz

Mgr. Langer Jiří

  • 10. 12. 2008 00:00

Sdílet článek

[id:7247|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Rada kraje po  projednání schválila rozpočtové opatření  pro příspěvkové organizace resortu školství, mládeže, tělovýchovy a sportu  - provozní příspěvek ve výši 836.524,00 Kč.

Dané navýšení rozpočtu provozních výdajů  se týká níže uvedených příspěvkových organizací v resortu školství, mládeže, tělovýchovy a sportu v celkové výši  836.524,00 Kč.

Při úpravě provozního příspěvku u jednotlivých příspěvkových organizací se vycházelo  z několika skutečností, jako je vývoj hospodaření organizací v období leden až září 2008, předložené žádosti organizacemi na úpravu provozního příspěvku od zřizovatele, a to především v důsledku plnění platné legislativy a neočekávaných havárií na svěřeném majetku, z úprav schválených samosprávou v průběhu roku 2008.

-           Střední škola gastronomie a služeb, Liberec  - zvýšení příspěvku na provoz v souvislosti s havarijním stavem topného rozvodu v celkové výši 101.550,00 Kč. Na únik vody z topného systému byla organizace informována Teplárnou Liberec a.s. počátkem měsíce listopadu, která zároveň žádala o zajištění nápravy.      

-          Gymnázium, Jablonec nad Nisou, U Balvanu - navýšení provozního příspěvku na opravu havarijního stavu vodovodní přípojky v celkové výši 106.000,00 Kč.

-          Gymnázium, Turnov - navýšení příspěvku na provoz na úhradu zvýšeného nájemného, které vyplynulo z nájemní smlouvy uzavřené s městem Turnov, v celkové výši 15.000 Kč.

-          Střední průmyslová škola strojní a elektrotechnická a Vyšší odborná škola, Liberec -  navýšení příspěvku na provoz na obnovu školního nábytku ve třídách  v celkové výši 95.000,00 Kč.

-          Střední průmyslová škola textilní, Liberec - navýšení rozpočtu v souvislosti s havarijním stavem potrubí rozvodu vody  v celkové výši 200.000,00 Kč.

-          Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická, Liberec, - navýšení rozpočtu v souvislosti se zvýšením cen energií a služeb v celkové výši 30.000,00 Kč.

-          Integrovaná střední škola, Semily, 28. října - zvýšení příspěvku na provoz na úhradu nákupu materiálu nezbytně nutného na činnost organizace v celkové výši 80.974,00 Kč.

-          Integrovaná střední škola, Vysoké nad Jizerou - navýšení provozního příspěvku v souvislosti se zahájením provozu objektu pro praktický výcvik - autolakovna v celkové výši 85.000,00 Kč.

-          Základní škola praktická a Základní škola speciální, Jablonné v Podještědí   - navýšení provozního příspěvku na revize elektrického zařízení a hromosvodů v celkové výši 12.000,00 Kč.                  

-          Základní škola, Jablonec nad Nisou, Liberecká - navýšení rozpočtu v souvislosti se zavedením rozvodů teplé vody na všechny toalety a do dalších tříd v celkové výši 25.000,00 Kč.

-          Základní škola, Jablonec nad Nisou, Jugoslávská - navýšení rozpočtu v souvislosti s vyúčtováním doplatku zemního plynu ve výši 60.000,00 Kč.

-          Dětský domov, Frýdlant, Větrov - navýšení rozpočtu na pokrytí provozních nákladů souvisejících s provozem dětského domova (energie, potraviny) ve výši  26.000,00 Kč.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky