Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Kraj prodal v prvním pololetí letošního roku nemovitosti za více než 11 milionů korun

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 02. 10. 2019 00:00
  • Majetek a investice

Sdílet článek

Budova v Klostermanově ulici v Liberci, areál Domova pro osoby se zdravotním postižením v Mařenicích nebo centrum Naděje pro lidi bez domova. To vše jsou příklady nepotřebného nemovitého majetku, který kraj prodal v průběhu prvního pololetí letošního roku. Jeho celková hodnota činí 11.402.504 korun. Kraj prodává nemovitosti, pro které již nemá využití a které nejsou do budoucna perspektivní.

„Celkem jsme prodali v prvním pololetí letošního roku 9 nemovitostí za necelých 11,5 milionu korun. Tyto peníze můžeme nyní využít na investice do jiných oblastí,“ uvedla Jitka Volfová, statutární náměstkyně hejtmana pro resort ekonomiky, správy majetku a informatiky.

Nepotřebný nemovitý majetek nabízí Liberecký kraj formou otevřeného nabídkového řízení poté, co o prodeji rozhodnou krajské orgány a v interním nabídkovém řízení se mezi krajskými příspěvkovými organizacemi nenajde žádný zájemce. „Kraj ke každému prodeji přistupuje zodpovědně a dělá maximum pro to, aby prodejem nepotřebných nemovitostí nenarušil rozvojové plány samospráv, v jejichž katastru se dané objekty a pozemky nachází,“ dodala Volfová.

Již od roku 2016 kraj usiloval například o prodej areálu bývalého domova důchodců v Mařenicích, neboť jsou již všichni klienti domova v Mařenicích v nových moderních objektech a areál se stal pro Liberecký kraj nepotřebným. „Díky tomu jsme ušetřili roční režijní náklady ve výši zhruba jeden milion korun. Část těchto prostředků tak můžeme využít kupříkladu na připravovaný projekt mobilního heliportu pro Zdravotnickou záchrannou službu Libereckého kraje,“ uzavřela statutární náměstkyně Jitka Volfová.

Přehled prodeje nemovitého majetku v 1. pololetí roku 2019:

kupující

k. ú.

kupní cena

pozn.

Povodí Labe

k. ú. Šumburk n. D.

260,00 Kč

koryto potoka

Obec Holenice

k. ú. Holenice

13 272,00 Kč

přístup k budově úřadu

KNL, a.s.

k. ú. Liberec

99 200,00 Kč

garáž v areálu nemocnice

fyzická osoba

k. ú. Jestřebí

521 981,00 Kč

pozemky na stavbu nemovitosti

RWE

k. ú. Hodkovice n. M.

39 491,00 Kč

STL plynovodní přípojka

Chata Mařenice, s.r.o.

k. ú. Mařenice, k. ú. Cvikov

3 900 000,00 Kč

 

fyzická osoba

k. ú. Liberec

6 800 000,00 Kč

vila v ul. Klostermannova

fyzická osoba

k. ú. Studenec

4 800,00 Kč

sousední pozemek

fyzická osoba

k. ú. Sosnová u ČL

23 500,00 Kč

sousední pozemek

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky