Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Kraj vydal čtvrté číslo magazínu Rodinám. Přiblíží pěstounství i dobrovolnictví

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 02. 12. 2021 08:13
  • Sociální

Sdílet článek

Další, v pořadí již čtvrté číslo zpravodaje pro rodiny s dětmi s názvem Rodinám právě vydává Liberecký kraj. Prostřednictvím dvou skutečných příběhů dětí, které vyrůstají v pěstounské péči, čtenářům přiblíží, jakými životními peripetiemi si ve svém věku již prošly, jaké je to vyrůstat v pěstounské rodině a jak je důležité mít blízkou osobu. Rubrika Volný čas po svém přináší rozhovor s Kristýnou Mirskou, dobrovolnicí pomáhající s doučováním chlapce žijícího v azylovém domě. Nechybí tipy na to, co podniknout v tomto období venku či doma.

„Problematice rodinného života se věnujeme dlouhodobě a jsem rád za projekty, které se tímto tématem zabývají. Proto má vydávání tohoto magazínu, který přináší řadu zajímavých a podnětných informací, smysl,“ uvedl Petr Tulpa, náměstek hejtmana pro resort sociálních věcí.

V každém čísle tohoto zpravodaje se představují služby pro rodiny s dětmi v Libereckém kraji, a to včetně dětských center či dětských skupiny). Rubrika Po kraji představuje tipy na naučné stezky či jiná zajímavá místa v přírodě, v rubrice Kultura rodinám autoři vždy představují jednu z příspěvkových organizací kraje z oblasti kultury, zejména její programovou nabídku pro rodiny.

Stálicí magazínu je příspěvek na téma Volný čas po svém, který obsahuje vždy rozhovor s aktivním středoškolákem – ať už to je  vedoucí skautského oddílu, člen mládežnického parlamentu, trenér florbalového týmu a podobně. Protože časopis vzniká pod hlavičkou odboru sociálních věcí, věnuje se i odbornějším tématům, jakým je například oblast náhradní rodinné péče.

Zpravodaj vychází dvakrát ročně  v elektronické i tištěné podobě, která je distribuována v omezeném nákladu prostřednictvím sítě mateřských a rodinných center v Libereckém kraji, jíž je Síť pro rodinu a Asociace Comeniana.  

Všechna již vydaná čísla zpravodaje Rodinám jsou ke stažení prostřednictvím odkazu https://odbor-socialni.kraj-lbc.cz/oddeleni-socialni-prace/rodinna-politika/rodinam-zpravodaj-rodinne-politiky-lk.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky