Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Kraj vydává občasník věnovaný pro sociálním věcem a menšinám

  • 10. 12. 2009 14:48

Sdílet článek

 

V těchto dnech bude distribuován nový občasník nazvaný prozatímně Sociálka, který připravuje resort sociálních věcí a menšin Krajského úřadu Libereckého kraje.

„Nový občasník (viz příloha) se zabývá se sociální problematikou Libereckého kraje. Tato oblast prodělala v posledních dvou letech mnoho zásadních změn. Rádi bychom seznámili občany s aktuálními změnami v legislativě, ve financování a plánování sociálních služeb na území našeho kraje. Tento zpravodaj bude přiblížovat jednotlivé poskytovatele sociálních služeb jako jsou domovy pro seniory, domovy pro osoby se zdravotním postižením, služby poskytované v terénu pečovatelské služby, služby osobní asistence a další. Určitě si zde každý najde oblast, která ho zajímá.

Na závěr mi ještě dovolte vyslovit poděkování všem, kteří se podílejí na sociální problematice. Patří dík politikům, poskytovatelům sociálních služeb, všem úředníkům a v neposlední řadě klientům sociálních služeb.

Rok 2009 nebyl z pohledu financování jednoduchý, a proto bych rád vyzdvihl práci všech poskytovatelů sociálních služeb. Bez jejich úsilí by nebylo možné udržet stávající sociální síť na území Libereckého kraje. Přeji Vám šťastné a pokojné svátky vánoční a mnoho dobrého v roce 2010. Budu velmi rád, když  tento občasník obyvatele našeho kraje zaujme  a bude dobrým počinem ve prospěch  lidí, kteří potřebují kvalitní sociální služby,“ řekl Pavel Petráček, radní pro resort sociálních věcí a menšin Libereckého kraje.

Občasník je k dispozici na recepci Krajského úřadu LK, v ulici U jezu v Liberci a dále na odboru sociálních věcí a menšin, u lékařů, na  kontaktních místech MHD, informačních centrech a  na webové stránce kraje www.kraj-lbc.cz.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky