Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Kraj vyhlásil dotační programy na podporu tělovýchovy a sportu. Nabízí také konzultace či semináře

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 08. 02. 2023 13:57
  • Školství

Sdílet článek

Podporovat sportovní akce a činnost dětí a mládeže. To je cíl dotačních programů, které vyhlásil v lednu letošního roku Liberecký kraj. Kdo chce o dotaci požádat, může využít konzultací či seminářů. S radami jsou připraveni pracovníci oddělení mládeže, sportu a zaměstnanosti krajského úřadu, kteří jsou zároveň administrátoři obou programů.

„Žadatelům bych doporučil konzultací využít. Určitě je lepší využít poradenství a metodickou pomoc administrátorů programů než riskovat, že bude celý projekt kvůli špatně napsané žádosti z hodnocení vyřazen,“ uvedl Jiří Čeřovský, náměstek hejtmana pro resort školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti. „Krajské oddělení mládeže, tělovýchovy a sportu pořádá dva semináře pro žadatele, kde se zájemci dozví podrobnosti o pravidlech i to, jak sepsat žádost.“

Semináře pro žadatele se budou konat v pondělí 13. a ve čtvrtek 16. února vždy od 16 hodin v budově Krajského úřadu Libereckého kraje (U Jezu 642/2a, Liberec), 3. patro, zasedací místnost č. 326. Na seminář je nutné se přihlásit, a to na odkazu: https://1url.cz/2r0FZ

„Doporučuji žadatelům využít semináře či poradenství od administrátorek projektu. Ony nejlépe vědí, co musí žádost obsahovat, aby byla sepsána správně dle pravidel dotačního programu. Z mého pohledu je tento postup nejjednodušší,“ upřesnil Čeřovský. 

Kraj konkrétně vyhlásil tyto programy: 4.23 Sportovní akce pro rok 2023 a 4.26 Podpora sportovní činnosti dětí a mládeže ve sportovních organizacích. V prvním z nich je k dispozici 4.750.000 korun a ve druhém 17.500.000 korun. Žádat mohou pořadatelé sportovních akcí na území Libereckého kraje v roce 2023 nebo sportovní organizace na pravidelnou celoroční sportovní činnost dětí a mládeže.

Bližší informace k programům jsou na webu:

https://1url.cz/fKPqt, popřípadě https://1url.cz/Qr0FI.

Informace o programech poskytnou po telefonické domluvě dvě pracovnice krajského úřadu – administrátorky programů. O program 4.23 se stará Zita Vlková, jejíž telefonní číslo je 485 226 638 a e-mailová adresa zita.vlkova@kraj-lbc.cz.

Kontaktní osobou stran programu 4.26 je Kateřina Kohoutová – telefonní kontakt je 485 226 674 a e-mailový katerina.kohoutova@kraj-lbc.cz. Obě administrátorky zároveň povedou i semináře.

Žádosti přijímá Krajský úřad Libereckého kraje od 3. do 17. března 2023.

 

Youtube video

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky