Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Kraj vyhlašuje soutěž o knihu roku. Letos již popáté

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 27. 12. 2021 11:57
  • Kultura

Sdílet článek

Až do 28. února lze přihlašovat přihlašovat publikace do tradiční soutěže, která se koná již pátým rokem – Kniha roku Libereckého kraje. Přihlásit se mohou autoři nebo nakladatelé, jejichž kniha vyšla v loňském roce a svým obsahem se významně týká Libereckého kraje, jeho občanů a jejich díla, území nebo jeho dílčích částí, tradic, příběhů, historie a výrobků.

„Byli bychom rádi, kdyby skutečně všichni, kdo vydávají nějakou regionální knihu, ji do soutěže přihlásili. Často zjistíme až po závěrce, že vyšly zajímavé knihy a jejich nakladatel nebo obce, je nepřihlásili. Je to škoda,“ prohlásila Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

V tomto ročníku doznal rozšíření okruh kategorií, ve kterých se bude soutěžit. Krom těch, které tu byly již v předešlém roce – beletrie a poezie, odborná a populárně naučná literatura, literatura pro děti a mládež, učebnice, umělecká monografie a výtvarná publikace – přibyla kategorie kniha o obci.

Pořadatelé vyhlásí rovněž cenu Libereckého kraje za mimořádný přínos v oblasti literatury Vítěz každé kategorie obdrží finanční odměnu ve výši 10 tisíc korun, a také cenu, kterou speciálně pro tuto soutěž vyrobí některá umělecká střední škola, kterou zřizuje Liberecký kraj. I v letošním ročníku bude opět udělena zvláštní cena čtenářů, jejíž výherce získá cenu umělecké a výtvarné povahy,“ doplnila Vinklátová.

Formulář elektronické přihlášky je dostupný na webových stránkách www.kraj-lbc.cz. Je nutné jej vyplnit a zaslat na e-mailovou adresu kniha@kraj-lbc.cz. Kniha roku má i webové stránky https://kniharoku.kraj-lbc.cz/aktualni-rocnik.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky