Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Krajská knihovna hostí konferenci o literatuře pro děti a mládež

Daníčková Blanka

tiskový mluvčí

  • 06. 04. 2016 17:06

Sdílet článek

Krajská vědecká knihovna v Liberci pořádá ve spolupráci s Katedrou českého jazyka a literatury Fakulty přírodovědně-humanitní a pedagogické Technické univerzity Liberec a Fakultou sociálních věd Univerzity Karlovy v Praze 14. ročník konference Současnost literatury pro děti a mládež 2016. Hostit bude účastníky ve dnech 7. a 8. dubna, kdy je naplánována celá řada přednášek.

„Je dobře, že se v krajské organizaci koná konference, která se věnuje tak potřebnému tématu, důležitému pro vzdělávání a výchovu mládeže. Letošním tématem jsou podoby příběhů v současné literatuře pro dospívající a mladé dospělé. Bohužel není neobvyklé, že volný čas mladí lidé tráví hraním počítačových her. Konference chce ukázat, že i literatura dokáže být napínavá, strhující a akční,“ říká statutární náměstkyně hejtmana Hana Maierová, pověřená řízením resortu cestovního ruchu, památkové péče a kultury.

V rámci konference vystoupí se svými příspěvky řada předních českých odborníků na literaturu, pedagogů univerzit i spisovatelů. Po oba dva dny začíná program v 10:00 hodin.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky