Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Krajská nemocnice Liberec vybrala dodavatele stavby Centra urgentní medicíny

Mgr. Andrea Fulková

vedoucí oddělení tiskového a vnějších vztahů

  • 11. 01. 2023 09:50

Sdílet článek

Diskuse nad novou podobou a umístěním Krajské nemocnice Liberec se vedou léta, nicméně konkrétní obrysy projekt modernizace začal dostávat v roce 2012, kdy na základě iniciativy tehdejšího předsedy kolegia primářů a současného generálního ředitele MUDr. Richarda Lukáše byla provedena obsáhlá analýza problémů jednotlivých pracovišť. Výrazným impulzem bylo prohlášení Kolegia primářů z roku 2013, které jasně deklarovalo urgentní potřebu vhodné infrastruktury pro další rozvoj nemocnice. 

Následně byla začátkem roku 2014 vypracována analýza možností umístění nového areálu. Pomocí tzv. multikriteriálního hodnocení byly srovnány tři potenciální lokality pro umístění nové infrastruktury.

Na konci roku 2014 byly zahájeny práce na tzv. Malém generelu, který dal v roce 2015 základní odpověď na otázku, jakým způsobem modernizaci realizovat. Klíčovým požadavkem na věcné řešení byla, kromě finanční a technické realizovatelnosti, především nutnost zachování plného provozu nemocnice během výstavby.

I z tohoto důvodu řeší generel postup modernizace, respektive jeho 1. etapu v jižní části areálu (v okolí ulice Kristiánova), kde se nenachází žádné zdravotnické provozy, ale pouze technicko- administrativní. Na konci roku 2014 byla z vlastních zdrojů KNL, a.s. za účelem uvolnění této části areálu zakoupena budova VZP, kam se následně odstěhovalo ředitelství a část administrativních provozů.

Klíčové milníky:

2012 Analýza problémů jednotlivých pracovišť – Dr. Lukáš, Dr. Bartoš, Dr. Morman, Dr. Polášek

2015 Malý generel rozvoje nemocnice

září 2016 Vyhlášení architektonické soutěže (Soutěž o návrh)

únor 2017  Vyhlášení výsledků Soutěže o návrh v tomto pořadí

  • SIAL architekti a inženýři spol. s r. o.
  • ATELIER PENTA v. o. s.
  • DOMY s.r.o.

Vítězná společnost – SIAL architekti a inženýři spol. s r.o.  – pověřena (po jednacím řízení bez uveřejnění) vypracováním Projektové dokumentace na Centrum urgentní medicíny (CUM).

Veřejná zakázka na generálního dodavatele stavby (GDS)

Před vypsáním vlastního výběrového řízení na generálního dodavatele stavby KNL zorganizovala tzv. Předběžné tržní konzultace, kde jsme prezentovali zakázku celému stavebnímu trhu, a do kterých se přihlásilo 9 firem.

První veřejnou zakázku na GDS vyhlásila KNL v září 2021. Protože žádná z firem, která se výběrového řízení zúčastnila, nesplnila zadávací podmínky, musela být v dubnu 2022 soutěž zrušena.

Obratem byla v červnu 2022 vyhlášena nová soutěž, která přinesla úspěch. Nabídky podaly 3 subjekty (složené celkem z 5 firem), přičemž dvě nabídky splnily podmínky zadavatele a tak mohl být vybrán (23. 12. 2022) a vyhlášen vítěz (10. 1. 2023).

Byly podány tři nabídky prezentované celkem 5 firmami:

  • Společnost pro Nemocnici Liberec SYNER – Metrostav DIZ - GEOSAN GROUP
  • BAK a.s.
  • Hochtief CZ. Tato firma ale nesplnila soutěžní podmínky.

Vítězem veřejné zakázky se stalo sdružení firem „Společnost pro Nemocnici Liberec SYNER – Metrostav DIZ - GEOSAN GROUP“ s nabídkovou cenu 3,146 mil. Kč. Druhou nejlepší nabídku ve výši 3,199 mil. Kč podala firma BAK a.s.

Zadávací dokumentaci si vyzvedlo 10 subjektů a obhlídky staveniště se zúčastnilo šest firem.

Zahájení stavby závisí na podpisu smlouvy o dílo a předání staveniště. Zájmem nemocnice samozřejmě je, aby se tak stalo co nejdříve. Pokud vše půjde hladce, stavba by měla být dokončena na začátku roku 2026.

Zdroj: Tisková zpráva Krajské nemocnice Liberec a.s.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky