Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Krajská nemocnice má dva nové moderní přístroje

  • 04. 11. 2009 15:26

Sdílet článek

Pracoviště traumatologie a oddělení radiodiagnostiky Krajské nemocnice Liberec, a.s. získaly po moderním přístroji pomocí dotací z Evropské unie - Evropského fondu pro regionální rozvoj.

Slavnostní předání nové digitální skiagrafie a výkonného přístroje magnetické rezonance Philips Achieva 1.5T s výkonem 1,5 Tesla, kterým specialisté mohou lépe a rychleji provádět vyšetření cévních systémů a břišních dutin pacientů, se uskutečnilo za účasti krajského radního pro zdravotnictví Pavla Nováka včera v Krajské nemocnice Liberec, a.s. Oba přístroje získala KNL  pomocí dotací z Evropské unie - Evropského fondu pro regionální rozvoj.

Díky dotacím z Evropského fondu pro regionální rozvoj mají k dispozici specialisté z pracoviště urgentního příjmu liberecké krajské nemocnice moderní dekontaminační jednotku a speciální transportní lehátka. Chirurgické sály se dočkaly nového multifunkčního operačního stolu, vybaveného speciálním RTG přístrojem s možností trojrozměrné rekonstrukce obrazu.

Sály prošly kompletní rekonstrukcí a novinkou je také digitální kamera pro záznam i přímý přenos operačních zákroků na obrazovky dalších pracovišť.

Chirurgové začali operovat pomocí novéhoharmonického skalpelu a ultrazvukového aspirátoru a nově mají k dispozici i moderní laparoskopické vybavení.

V rámci trauma programu je z evropských peněz vybaveno takéoddělení ARO, díky čemuž mají pacienti k dispozici 6 vysoce moderních lůžek s technologií, která zabraňuje tvorbě proleženin. Dalších šest lůžek získala i jednotka intenzivní péče oddělení chirurgie.

Integrovaný operační program představuje jeden z hlavních tématických operačních programů pro čerpání stukturálních fondů Evropské unie v programovém období 2007-2013. Žádost o poskytnutí dotace byla předložena v rámci první výzvy Integrovaného operačního programu, která byla vyhlášena v květnu roku 2008. V rámci této první výzvy bylo podáno 34 žádostí v celkové finanční výši 2,7 mld. Kč.

Projekt „Modernizace a obnova přístrojového vybavení traumatologického centra KN Liberec - registrační číslo CZ.1.06/3.2.01/01.00078“, který byl spolufinancován Evropskou unií prostřednictvím Integrovaného operačního programu z Evropského fondu pro regionální rozvoj

Krajská nemocnice Liberec získala z Evropského fondu pro regionální rozvoj přes 138 milionů korun(v programu trauma jde o částku přes 70 milionů), které se projeví na výrazné modernizaci technického vybavení nemocnice a přispějí tak ke kvalitnější péči a zvýší úroveň poskytování služeb liberecké nemocnice. Částkou 12,5 milionu přispěje také Ministerstvo zdravotnictví ze státního rozpočtu. Celková výše investice do tramatologického centra je 82,85 milionů korun.

Nová magnetická rezonance pro libereckou onkologii

Oddělení onkologie Krajské nemocnice Liberec, a.s. získalo moderní přístroj magnetické rezonance díky dotaciz Evropského fondu pro regionální rozvoj.

Oddělení radiodiagnostiky získalonový a výkonný přístroj magnetické rezonance Philips Achieva 1.5T s výkonem 1,5 Tesla, kterým specialisté mohou lépe a rychleji provádět vyšetření cévních systémů a břišních dutin pacientů.

Modernizací prošlo i plicní oddělení onkologie liberecké nemocnice, které dostalo novou jednotkuendobronchiálního ultrazvuku pro rychlejší a snadnější diagnostiku nádorů plic. Nový a výkonnější verifikační systém získaly také urychlovačena pracovišti radiační onkologie.

Integrovaný operační program představuje jeden z hlavních tématických operačních programů pro čerpání stukturálních fondů Evropské unie v programovém období 2007-2013. Žádost o poskytnutí dotace byla předložena v rámci první výzvy Integrovaného operačního programu, která byla vyhlášena v květnu roku 2008.

V rámci této první výzvy bylo podáno 34 žádostí v celkové finanční výši 2,7 mld. Kč.

 Projekt „Modernizace a obnova přístrojového vybavení centra komplexní onkologické péče KN Liberec - registrační číslo CZ.1.06/3.2.01/01.00062“, byl spolufinancován Evropskou unií prostřednictvím Integrovaného operačního programu z Evropského fondu pro regionální rozvoj.

Krajská nemocnice Liberec získala z Evropského fondu pro regionální rozvoj přes 138 milionů korun(v programu onkologie jde o částku přes 68 milionů korun), které se projeví na výrazné modernizaci technického vybavení nemocnice a přispějí tak ke kvalitnější péči a zvýší úroveň poskytování služeb liberecké nemocnice. Částkou 12 milionu přispěje také Ministerstvo zdravotnictví ze státního rozpočtu. Celková výše investice do onkologického centra je 80 450 000 Kč.

Krajská nemocnice Liberec poskytuje základní, specializovanou a vysoce specializovanou péči pro celý Liberecký kraj, v řadě oborů i pro pacienty z celé ČR

(neurochirurgie, traumatologie, spinální jednotka, kardiologie atd.). V počtu ošetřených pacientů (hospitalizovaných, ambulantně ošetřených) se řadíme mezi jedny z největších krajských nemocnic v ČR. Rozsah péče byl zajištěn na 46 odděleních se 136 pracovišti. Celková kapacita je 973 lůžek, z toho 734 v akutní péči, 97 v intenzivní péči a 142 lůžek v následné péči. Ročně je hospitalizováno v průměru 40 tisíc pacientů, ambulantně ošetřeno přibližně 470 tisíc pacientů. V roce 2008 jsme provedli 19 758 operačních zákroků. V naší porodnici se narodilo 1 576 dětí. Krajská nemocnice Liberec, a.s. je nositelkou titulu Baby Friendly Hospital a je certifikována dle standardu ISO.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky