Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Krajská reprezentace se poprvé zúčastnila Sněmu SOLK

Mgr. Langer Jiří

  • 22. 01. 2009 00:00

Sdílet článek

[id:7401|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Prvního letošního Sněmu Sdružení měst a obcí Libereckého kraje  v sídle KÚLK v Liberci se v úterý 20. 1. zúčastnila, rovněž poprvé, nová politická reprezentace LK v čele s hejtmanem LK Stanislavem Eichlerem, náměstkem hejtmana Vítem Příkaským a radním pro životní prostředí a zemědělství Jaroslavem Podzimkem.

Předseda SOLK Martin Půta přednesl Zprávu o činnosti Sdružení v roce 2008 a  Program činnosti SOLK na rok 2009.

 Předseda například konstatoval, že do SOLK v loňském roce vstoupila další obec – Líšný a  že SOLK připomínkovalo řadu zákonů: Například souhlasilo s návrhem novely zákona o místních poplatcích, který navrhlo Sdružením měst a obcí Plzeňského kraje, a vyzvalo poslance a senátory, zvolené za obvody v Libereckém kraji k jeho podpoře. SOLK také navrhlo navýšení rozpočtu Fondu požární ochrany Libereckého kraje v roce 2008 z přebytku hospodaření LK za rok 2007 o 10 miliónů Kč, i tento návrh byl Zastupitelstvem LK přijat.

Dále SOLK navrhlo navýšení fondu na poskytování příspěvku obcím na tvorbu územně plánovací dokumentace v roce 2008 z přebytku hospodaření LK za rok 2007 o 2 mil. Kč, i tento návrh byl schválen.

Rozvíjela se také vzájemná mezinárodní spolupráce s okresem Zlotoryja z Polska, když se uskutečnila setkání,  na kterém se jednalo třeba o nabídce partnera ze Zlotoryje na spolupráci v projektu výstavby požární zbrojnice ve Zlotoryji.

V letošním roce hodlá SOLK ještě ve větší míře než vloni koordinovat aktivity s euroregionem, svazky obcí, mikroregiony a místními akčními skupinami působícími na území kraje.




Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky