Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Krajská soutěž Kniha roku je v plném proudu, hlasovat lze na webu

16. 02. 2021

Volit svou nejoblíbenější publikaci spojenou se zdejším regionem mohou čtenáři v tradiční anketě Kniha roku Libereckého kraje, jejíž čtvrtý ročník se koná právě nyní. Lidé si pak vyberou svou nejoblíbenější knihu v internetovém hlasování. Vítězná kniha získá čtenářskou cenu.

Čtenáři mohou hlasovat od 17. února do 31. března pomocí dotazníku na internetovém odkazu https://1url.cz/czxHV; bližší informace o jednotlivých knihách se lze dozvědět na webové stránce https://kvetavinklatova.kraj-lbc.cz/kniha-roku

„V Libereckém kraji jsou regionální tituly velmi populární. Téměř každý rok vyjde nějaká kniha, kvůli které vezmou čtenáři knihkupectví útokem, a věřím, že své oblíbené publikace podpoří i hlasováním v anketě,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Knihy zhodnotí sedmičlenná odborná komise, v níž zasednou zástupci odboru kultury, památkové péče a cestovního ruchu Krajského úřadu Libereckého kraje, ředitelka Krajské vědecké knihovny v Liberci, odborník v oblasti nakladatelské činnosti, knižního obchodu a v oblasti grafického zpracování knih.

V letošním roce je v soutěži přihlášeno 30 knih. Soutěž má čtyři kategorie: první jsou beletrie a poezie, druhou odborná a populárně naučná literatura, dále literatura pro děti a mládež, učebnice a na závěr umělecká monografie a výtvarná publikace.

Vítěz každé kategorie získá finanční odměnu ve výši 10 tisíc korun a také cenu, kterou speciálně pro tuto soutěž vyrobí Střední uměleckoprůmyslová škola sklářská v Kamenickém Šenově.

 

Jan Mikulička
odborný zaměstnanec vztahů s veřejností
jan.mikulicka@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226324