Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Krajská vědecká knihovna ohlašuje Velkou knihovní loupež

28. 06. 2022

Na letní prázdniny připravila liberecká knihovna pro své čtenáře nevšední pátrací a šifrovací soutěž, která spojuje luštění zapeklitých hádanek a pátrání po městě s četbou atraktivních knih. „Z fondu knihovny odcizil neznámý lupič osm nejžádanějších titulů. Zanechal za sebou stopy, se kterými si však policie neví rady…" avizuje úvodní legenda nové prázdninové šifrovací hry.

Každý týden od 4. do 28. července bude vždy v pondělí na sociálních sítích knihovny na Facebooku a Instagramu odhalena jedna z odcizených knih a zveřejněna šifra, z níž se úspěšný luštitel dozví, kde je daná kniha ukryta a kde si ji tedy může vyzvednout.
Ten nejrychlejší si posléze nalezenou knihu smí vypůjčit a přečíst jako první ze všech zájemců. Jedná se totiž o velmi žádané tituly, na které se v katalogu knihovny vytváří dlouhá řada rezervací. Kdo ještě není registrovaný čtenář, nemusí zoufat. Jako výherce jej zaregistrují zdarma.

„Děti, které budou trávit prázdniny doma nebo třeba i jen část prázdnin, budou hledat nejrůznější zábavy a dobrodružství. A pro dobrodružství spojené s knihami v Krajské vědecké knihovně mohou využít třeba chladnější nebo deštivé dny,“ říká Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Knihovna v tomto projektu nabízí zábavnou čtenářskou soutěž pro bystré hlavy, která soutěžící mimo jiné zavede na zajímavá místa v Liberci. Odměna na ně čeká v podobě atraktivní knihy, kterou si budou moci přednostně přečíst, pokud ji objeví jako první. „Naším cílem je nabídnout čtenářům nejenom tipy ke čtení, ale také letní zábavu, která představí zajímavá místa v Liberci. Věříme, že se nám to podaří! Všem účastníkům přejeme úspěšné pátrání,“ doplnila Dana Petrýdesová, ředitelka knihovny. Podrobnější informace a pravidla soutěže naleznou zájemci na webových stránkách knihovny www.kvkli.cz v sekci Aktuálně a především na sociálních sítích FB a IG pod názvem @knihovnaliberec.

 

TZ: Krajská vědecká knihovna Liberec

Jan Mikulička
odborný zaměstnanec vztahů s veřejností
jan.mikulicka@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226324