Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Krajská vědecká knihovna v Liberci pořádá konferenci o švýcarském knihovnictví

Mgr. Langer Jiří

  • 04. 05. 2012 10:58

Sdílet článek

 

Krajská vědecká knihovna v Liberci ve spolupráci s resortem kultury Libereckého kraje pořádá 10. května od 10 hod. ve velkém sále Krajské vědecké knihovny, Rumjancevova ulice, v Liberci konferenci o švýcarském knihovnictví   pod názvem Švýcarsko a my - vzájemná inspirace, možnost spolupráce.

Druhý den delegaci přijme náměstkyně hejtmana LK Lidie Vajnerová (SOS) v sídle Libereckého kraje.

Podle ředitelky KVK Blanky Konvalinkové jde o ojedinělou možnosti seznámit se s knihovnictvím ve Švýcarsku prostřednictvím zkušených odborníků, knihovníků a knihovnic z kantonu St. Gallen. „V rámci konference se účastníci dozvědí mnoho zajímavých informací nejen o fungování systému švýcarských knihoven, ale načerpají i nové poznatky, které lze uplatnit ve své knihovnické praxi,“ zve ředitelka..

V průběhu konference je možné porovnávat praxi knihoven v obou zemích a v diskusi se zamyslet nad tím, co nám může přinést švýcarský příklad dobré praxe, ale naopak i to, jak naše knihovnictví může inspirovat švýcarské kolegy.

Program:

10.00-10.45                       Dr. Cornel Dora - Knihovnictví ve Švýcarsku 

11.00-11.45                       Thomas Wieland - Knihovnictví v kantonu St. Gallen

12.00-13.00                       přestávka na oběd

13.00-13.45                       Bernhard Bertelmann - Vzdělávání knihovníků ve Švýcarsku

14.00-14.45                       Paula Looser - Obecní a školní knihovna od A do Z

15.00                                 Diskuse s českými knihovníky

16.00                                 Konec konference

 

V pátek 11. 5. si dopoledne delegace knihovníků ze St. Gallenu prohlédne prostory Krajské vědecké knihovny a synagogu v Liberci,  ve 12 hodin navštíví radnici a ve 13. 15 hodin  se zúčastní diskuse se zástupci Libereckého kraje, včele s náměstkyní hejtmana LK Lidie Vajnerovou (SOS). Poté ještě hosté navštíví  a Lékařskou knihovnu Krajské nemocnice Liberec

Konference je součástí projektu „Výměna zkušeností v oblasti veřejné správy, služeb občanům a rozvoje venkova mezi kantonem St. Gallen a Libereckým krajem“, který je financován z grantu Fondu Partnerství v rámci Programu švýcarsko-české spolupráce Centra pro zahraniční pomoc Ministerstva financí ČR.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky