Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Krajská záchranka má nové servisní vozidlo

Bc. Markéta Žitná (Dědková)

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 24. 01. 2018 00:00
  • Magazín
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

Zdravotnická záchranná služba Libereckého kraje převzala ve středu 24. ledna od firmy FOSAN s.r.o. nové vozidlo výrobní značky MERCEDES-BENZ Sprinter 319.

V podmínkách ZZS LK je určeno zejména k dopravě personálu při řešení krizových situací a mimořádných událostí, kde je potřeba nasazení více lidí ze strany ZZS LK. Dále bude využito na dopravu zaměstnanců na vzdělávací akce.

Celková cena vozidla  je 2 951 057 Kč, přičemž částkou 1 971 650 Kč přispěla dotace od České kanceláře pojistitelů z Fondu zábrany škod.

„Dnes jsem se zúčastnil slavnostního převzetí servisního vozidla pro Zdravotnickou záchrannou službu LK. Vůz v hodnotě bezmála 3 miliony Kč je víceúčelový, využitelný pro převoz materiálu a speciálního vybavení včetně varianty přepravy až 9 osob,“ říká Přemysl Sobotka, náměstek hejtmana pro resort zdravotnictví. „Mám z nového servisního vozidla radost a věřím, že bude pracovníkům krajské záchranky dobře sloužit. Teď zbývá dokončit obměnu sanit, což je finančně náročný úkol hlavně pro Liberecký kraj,“ dodává náměstek.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky