Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Krajské autobusy jezdí po regionu s novými polepy

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 24. 10. 2022 09:25
  • Doprava
  • Rozvoj

Sdílet článek

Regionální autobusy s logy Integrovaného dopravního systému Libereckého kraje (IDOL) zajišťují nejen službu v přepravě cestujících, ale kraj je využívá také pro své marketingové účely. Proto na nich mohou cestující od nynějška zahlédnout polepy zaměřené na výhody a možnosti využívání služeb regionální dopravy.

„Od léta část vozidel propaguje turistické cíle v našem kraji a nyní započala také instalace polepů zaměřená na výhody a možnosti využívání služeb integrované dopravy Libereckého kraje IDOL,“ uvedl statutární náměstek hejtmana pro resort dopravy Jan Sviták. „Manuál na jejich použití je součástí dlouhodobých smluv s dopravci, a kromě toho, že omezuje nebo zcela vylučuje komerční reklamu, nám poskytuje volný prostor pro využití ploch k propagování veřejné služby.“

Propagační polepy mají stanovena jasná pravidla. Musí být navrženy tak, aby jejich obsahové sdělení i životnost vydržely po celou dobu trvání smlouvy. Definována je také barva a použitá technologie. Dále nesmí omezovat výhled cestujících z vozidla, proto s výjimkou zadního okna nebude na vozidlech umisťován celoplošný polep zakrývající boční okna.

„Nově máme propagační polepy různých témat na služby IDOL na 6 vozidlech u dvou dopravců a počet se bude v následujících měsících dále zvyšovat. Polepy se však neobjeví na všech vozidlech, protože instalaci koordinujeme s dopravci a jejich průběžnou obnovou vozového parku. Autobusy, které v nebližších letech čeká vyřazení, tak zůstanou jen s již zažitým označením v podobě log IDOL a Liberecký kraj,“ uzavřel Otto Pospíšil, jednatel společnosti KORID LK.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky