Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Krajské dny jsou za dveřmi

20. 09. 2005
[id:3156|autor:Futerová Linda|email:linda.futerova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:724 030 320|aktualizace:]

Už za dva dny na náměstí Dr. E. Beneše v Liberci odstartují svou tradici Krajské dny pořádané Libereckým krajem. Od tří hodin odpoledne budou na stáncích připraveni prezentátoři jednotlivých resortů Libereckého kraje a zástupci partnerských regionů. Na své si pak zajisté přijdou gurmáni, protože k maní budou nejenom tradiční pochoutky z našeho kraje, ale i ty, na kterých si pochutnávají naši sousedé z Polska a Německa.  To všechno bude doprovázeno bohatým kulturním programem, ve kterém vystoupí například Big Band ZUŠ Česká Lípa, Vltavín z Frýdlantu, Jazzová kapela z Turnova, Irské sestry z Jablonce nad Nisou a své umění předvede i Okinawské karate Semily. Závěr prvního dne pak bude patřit příznivcům známé liberecké skupiny Rammstein Member´s Club a chybět nebude ani světelná show.

 

Druhý den, který proběhne na libereckém letišti, je pak věnován především dětem. Ty se mohou těšit například na střelbu ze sportovních luků, lezeckou stěnu, hasičskou střelnici, hlavolamy a na velkou krajskou drakyádu. „Srdečně zvu všechny holky a kluky, kteří mají chuť si přijít vyrobit svého draka a zúčastnit se tak soutěže, která bude odměněna zajímavým cenami“, říká hejtman Petr Skokan. Pro návštěvníky je zajištěna kyvadlová doprava zdarma z terminálu MHD. Autobusy budou jezdit v půlhodinových intervalech ze zastávky č. 12 od 14.30 do 19.30. hod.

 

V sobotu 24. září Krajské dny zamíří na dominantu Libereckého kraje, a to na Ještěd. I sem bude pro zájemce zajištěna autobusová doprava zdarma, a to z České Lípy, Nového Boru, Frýdlantu, Jilemnice, Semil, Železného Brodu, Turnova, Tanvaldu a Jablonce n. N. „Právě v těchto dnech jsou do domácností Libereckého kraje roznášeny letáčky, kde je přesně uvedeno odkud a v kolik budou autobusy z jednotlivých částí kraje vyjíždět. Samozřejmě myslíme i na  zpáteční návrat domů“, poznamenal hejtman Petr Skokan a doplnil, že v provozu bude zdarma i sedačková lanovka na Ještěd od 10. – 17. hod a pro ty, co dorazí autem, bude zajištěno parkování.  Podrobné informace o dopravě a programu lze nalézt i na webových stránkách kraje www.kraj-lbc.cz.  Sobotní den je určen především pro milovníky turistiky a cyklistiky, neboť program počítá s velikou turistickou událostí. Tečku za Krajskými dny pak udělá na Ještědu hudební vystoupení skupiny DĚDA MLÁDEK ILLEGAL BAND.


 

Těšíme se na setkání i s Vámi

Futerová Linda
linda.futerova@kraj-lbc.cz
Telefon: 485 226 302
Mobil: 724 030 320