Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Krajské dožínkové slavnosti v Tanvaldu

Futerová Linda

  • 12. 09. 2006 00:00

Sdílet článek

[id:4301|autor:Futerová Linda|email:linda.futerova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Krajské dožínkové slavnosti se staly v Libereckém kraji již tradicí. Po Semilech, Frýdlantu, Liberci a České Lípě se ty letošní uskutečnily v Tanvaldu. „Je to příležitost k setkání zemědělské veřejnosti s občany kraje. Vedle oslavy práce zemědělců, kteří mimo produkce potravin pečují také o kulturní krajinu, se jedná i o příležitost, jak tuto práci občanům přiblížit,“ řekl Radim Zika, náměstek hejtmana Libereckého kraje.

U příležitosti dožínek byli slavnostně vyhlášeni vítězové třetího ročníku soutěže o titul Výrobek Libereckého kraje. Soutěžilo celkem 35 potravinářských a zemědělských produktů v osmi kategoriích. „Snažíme se upozornit na kvalitní výrobky místních zemědělských a potravinářských subjektů a propagovat je nejen v kraji, ale i v rámci celé České republiky. Nejlepší získají možnost používat pro své produkty značku “Výrobek Libereckého kraje” a finanční odměnu,“ doplnil Zika.

První cenu si letos odvezla Moštovna Lažany v kategorii nealkoholických nápojů. Lažanský rubín černý rybíz získal nejen cenu ve své kategorii, ale celkově nejvyšší bodové hodnocení, a tak se stal absolutním vítězem.

Program letošních krajských dožínek byl součástí Tanvaldských slavností, které ve městě probíhaly od 8. do 10. září.  Návštěvníci pobavil bohatý kulturní program, na kterém vystoupilo např. divadlo Čmukaři, folková skupina Berušky či zpěvačka Ivetta Blanarovičová. Nechyběla ani tradiční Dožínková mše.





 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky