Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Krajské slavnosti již v pátek v Liberci - zahrají MANDRAGE a ŠKWOR a program bude i v Severočeském muzeu v Liberci

Šírová Květa

  • 19. 06. 2012 17:00

Sdílet článek

Tradiční Krajské slavnosti Libereckého kraje se letos budou konat v Liberci. V pátek 22. června 2012 od 10 do 22 hodin bude v prostoru mezi OC Forum a Domem kultury Liberec připravený bohatý kulturní a zábavní program pro děti i dospělé. Hlavními hosty budou kapely MANDRAGE a ŠKWOR.

 „Slavnosti opět nebudou záležitostí pouze krajského úřadu, ale celého Libereckého kraje. Přichystán je bohatý zábavní program, vystoupení kulturních spolků, známých i místních hudebních skupin a bohatý doprovodný program, včetně stánku s turistickými zajímavostmi Libereckého kraje. Chybět nebude ani kvalitní občerstvení z regionálních potravinářských výrobků,“ zve na akci hejtman Libereckého kraje Stanislav Eichler (ČSSD) pod jehož záštitou se slavnosti konají.

Slavnosti zahájí představení pro děti v podání libereckého Divadla Rolnička. O první hudební vystoupení se postarají žáci ze ZŠ a ZUŠ Jabloňová Liberec a naváže taneční skupina A-STYL. Ročníkové a maturitní práce poté při módní přehlídce představí žáci Střední školy uměleckořemeslné a oděvní z Liberce. Na své si přijdou také milovníci dechové hudby, a to vystoupením dechové hudby Celestýnka. Na návštěvníky čeká také ukázka dovedností lezecké skupiny Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje. Těšit se lze na hudbu různých žánrů v provedení hudebních skupin Big O Band s Janem Křížem, Berušky a HUSH. Správnou adrenalinovou hladinu jistě nastaví dívky z FIREFLY s vystoupením poledance nebo trampolínová show závodníků Lokomotivy Liberec. Do finále slavností nás zavedou hlavní hosté večera kapela MANDRAGE a hudební skupina ŠKWOR. Vše zakončí ve 21.30 hodin ohňová show v podání pražských Firelovers.

„V rámci programu letos netradičně přivítáme vílu Nisa, která se na „kus řeči“ zastaví při své plavbě po řece Nise. Budeme také předávat titul Mistr rukodělné výroby Libereckého kraje nebo vyhlašovat vítěze fotografické soutěže na téma Kulturní památky Libereckého kraje, kterou vyhlásil Liberecký kraj pro žáky středních škol,“ doplnil hejtman s tím, že zaslané fotografie posoudila odborná porota složená z fotografů Milan Drahoňovský a Zdeněk Lín a zástupců Krajského úřadu Libereckého kraje. Odborné výklady a zajímavé příběhy ze života fotografů si pak návštěvníci mohou vyslechnout při besedě, která se bude konat od 15 hodin po vyhlášení výsledků soutěže v prostorách OC Forum.

Přichystán bude také bohatý doprovodný program: prezentace Týmu silniční bezpečnosti Libereckého kraje, ukázka vybavení a kurzy první pomoci Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje, ukázka vybavení Hasičského záchranného sboru LK, prezentace cestovního ruchu v Libereckém kraji, atrakce pro děti: skákací hrad a trampolína, malování na obličej, prodej regionálních výrobků, ukázka řemesel a další. Vstup na slavnosti je volný.

 

Do Krajských slavností 2012 se zapojilo také Severočeské muzeum v Liberci a Boveraclub

V rámci Krajských slavností 2012, kde jako hlavní host vystoupí kapely MANDRAGE a ŠKWOR, je pro návštěvníky Severočeského muzea v Liberci přichystán bohatý program pod názvem „Den Libereckého kraje v Severočeském muzeu v Liberci“. Z místa konání Krajských slavností (prostor mezi OC Forum a Domem kultury Liberec) bude návštěvníky v den konání Krajských slavností, pátek 22. června, do muzea přepravovat historická tramvaj Boveraclubu.

 

„Severočeské muzeum přichystalo opravdu zajímavý program. Návštěvníci se mohou těšit například na přednášku nazvanou Osudy amerického mrakodrapu v Liberci, která bude pojednávat o budově Krajského úřadu Libereckého kraje, přiblíží návštěvníků její stavbu a další ojedinělosti. Zajímavá bude jistě také výstava Prapory a vlajky ve sbírkách Severočeského muzea, která bude zahájena v 17 hodin slavnostní vernisáží v prostorech slavnostního vestibulu muzea. Milovníci historie se do muzea mohou přepravit stylově, a to díky Boveraclubu, který bude po celý den provozovat na trati Viadukt-Lidové sady historickou tramvaj,“ přiblížil program hejtman Stanislav Eichler (ČSSD), který nad Krajskými slavnostmi 2012 převzal záštitu.

 

Program Dne Libereckého kraje v Severočeském muzeu v Liberci (22.6. 9-17 hodin):

 

10.00 a 14.00 – komentovaná prohlídka výstavy „Industriál války. Válečný průmysl na území dnešní ČR“ (velký výstavní sál)

15.00 – P. Brestovanský: „Nejnovější archeologické nálezy v Libereckém kraji“ (přednáška, AV sál)

16.00 – J. Křížek: „Osudy amerického mrakodrapu v Liberci“ (přednáška, AV sál)

17.00 – zahájení výstavy „Prapory a vlajky ve sbírkách Severočeského muzea“. (slavnostní vestibul)

 

po celý den:

- výstava fotografií budovy Krajského úřadu (sloupová síň SM)

- výstava v knihovně „Liberecký kraj na historických mapách“ s případnými komentovanými prohlídkami (dle zájmu a účasti)

 

Volný vstup do muzea po celý den. Více informací na www.muzeumlb.cz

 

Jízdní řád historické tramvaje naleznete v příloze zprávy.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky