Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Krajské slavnosti se letos konají v Novém Boru – zahrají BLUE EFFECT

Mgr. Langer Jiří

  • 05. 06. 2013 18:09

Sdílet článek

Tradiční Krajské slavnosti Libereckého kraje se letos budou konat v Novém Boru. V pátek 14. června 2013 od 10 do 22 hodin bude v prostoru náměstí Míru v Novém Boru připravený bohatý kulturní a zábavný program pro děti i dospělé. Hlavním hostem bude kapela BLUE EFFECT s Radimem Hladíkem.

 

 „Krajské slanosti jsou tradiční akcí, která se každý rok koná v jiném městě Libereckého kraje. Slavnosti ale nejsou záležitostí pouze krajského úřadu, ale celého Libereckého kraje. Přichystán je opět bohatý zábavný program, vystoupení kulturních spolků, známých i místních hudebních skupin a bohatý doprovodný program, včetně stánku s turistickými zajímavostmi Libereckého kraje. Chybět nebude ani kvalitní občerstvení z regionálních potravinářských výrobků,“ zve na akci hejtman Libereckého kraje Martin Půta.

 

Slavnosti zahájí vystoupení kejklíře Vojty pro děti. Následovat bude vyhlášení literární a výtvarné soutěže, která právě probíhá ve školách a školkách na Novoborsku. Diváky jistě pobaví vystoupení skupiny historického šermu Grex-Sever. Na své si přijdou také milovníci hudby všech žánrů a věkových kategorii. Čekají na ně koncerty a vystoupení kapel a hudebních uskupení Řemdich, Bigband při ZUŠ v České Lípě, koncert ska kapely Cháska nebo romské kapely Gulo Čar. O ukázku tanečních dovedností se postará skupiny Black Shadow. Finále slavností bude patřit hudební skupině BLUE EFFECT a Radimu Hladíkovi.  

 

Přichystán bude také bohatý doprovodný program: kurzy první pomoci Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje, prezentace cestovního ruchu v Libereckém kraji, prodej regionálních výrobků, ukázka řemesel, skákací hrad a zábavné soutěže pro děti, mapa vůní, výstava historických kostýmů z Národního památkového ústavu a další.

 

Pro kešaře připravili liberečtí skauti a skauti z Nového Boru hru geocachingového typu – více informací o ní naleznou zájemci na www.envikesky.cz.

 

Vstup na slavnosti je volný.

 

 

Program Krajských slavností:

10.00   Slavnostní zahájení akce

10.10   Vystoupení kejklíře Vojty

10.30   Vyhlášení výsledků literární a výtvarné soutěže pro děti a ocenění výherců

10.40   Grex Sever - vystoupení skupiny historického šermu pro děti

11.00   Gotické písně v podání skupiny Řemdih

11.45   Vystoupení kejklíře Vojty – II. čast 

12:00   Rozhovor s ředitelem Městské policie na téma kriminalita

12.15   Vystoupení Bigbandu při ZUŠ Česká Lípa

12:45   Black Shadow  - taneční vystoupení nejmladší kategorie

13:15   Vystoupení Bigbandu při ZUŠ Česká Lípa – II. část

14:00   Grex Sever - vystoupení skupiny historického šermu

14.30   Vystoupení kejklíře Vojty – III. část

15:00   Bubenická show studentů ZUŠ Česká Lípa

16.00   Cháska - koncert ska kapely

17:00   Vernisáž výstavy k 120. výročí založení Sklářského muzea v Novém Boru

17.30   Gulo Čar - koncert romské hudební skupiny

18:30   Black Shadow - taneční vystoupení nejstarších kategorií skupiny

19.00   Los Chuperos - koncert ska-reggae kapely

20.00   Black Shadow - taneční vystoupení starších kategorií 

20.30   BLUE EFFECT a Radim Hladík

22:00   Ukončení akce

 

Doprovodný program:

Ukázka vybavení a kurzy první pomoci ZZS LK, Prezentace cestovního ruchu Libereckého kraje, Mapa vůní, Skákací hrad, zábavné a naučné soutěže pro děti, Hra geocachingového typu – více info na: www.envikesky.cz,  prodej regionálních výrobků, ukázka řemesel a další…

 

Vstup volný

 

Více informací na: www.kraj-lbc.cz

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky