Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Krajské zastupitelstvo schválilo darování dokského zámku městu

28. 08. 2014

Zastupitelstvo Libereckého kraje na svém jednání 26. 8. 2014 schválilo darování areálu zámku, který dříve využívala střední škola zřizovaná krajem, do majetku města Doksy. Prostory chce město využít k provozování informačního centra, knihovny, multifunkčního kulturního sálu, výstavních prostor, zřízen bude i prohlídkový okruh pro turisty.

Objekt Liberecký kraj nabízel jako nepotřebný poté, co v některých částech ukončila Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Česká Lípa svou činnost. Město Doksy již dříve v souvislosti s případným bezúplatným převodem zámku v Doksech předložilo Libereckému kraji Studii současného stavu a využitelnosti. Z té vyplynulo, že město má záměr v objektu zámku a přilehlém parku zřídit a provozovat kulturní centrum a centrum cestovního ruchu.

„Liberecký kraj si stanovil podmínku, že tato zařízení musí vzniknout do 10 let, a následně po dobu 15 let musí být v areálu zámku provozována. Pokud dojde k porušení podmínky, město Doksy bude muset uhradit Libereckému kraji smluvní pokutu ve výši cca 18 mil. Kč, což je účetní hodnota darovaného majetku,“ vysvětlil Marek Pieter, náměstek hejtmana pověřený řízením ekonomiky, investic, správy majetku a informatiky.

Dědková Markéta
marketa.dedkova@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226324
Mobil: 739541624