Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Krajský radní předal auto zdravotně postiženým a navštěvuje organizace sociálních služeb

Mgr. Langer Jiří

  • 05. 03. 2009 00:00

Sdílet článek

[id:7627|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Slavnostní předání sociálního automobilu Renault Kangoo pro Denní a pobytové sociální služby Česká Lípa se uskutečnilo za účasti krajského radního pro sociální věci a menšiny Pavla Petráčka v závěru minulého týdne. Dnes krajský radní navštívil dobrovolnou, neziskovou organizaci  D.R.A.K., která se zaměřuje na podporu dětí a dospělých osob s tělesným znevýhodněním a jejich rodin.

„Zítra se chystám do Centra intervenčních a psychosociálních služeb Libereckého kraje. Postupně si prohlédnu poradny v České Lípě, Liberci a Jablonci nad Nisou, kde chci také navštívit jednu pěstounskou rodinu,“  prozradil Pavel Petráček

Denní stacionář v České Lípě poskytuje  ambulantní služby osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu zdravotního postižení, jejichž situace vyžaduje pomoc jiné fyzické osoby. V současnosti služby využívá 45 lidí.

Domov pro osoby se zdravotním postižením poskytuje pobytovou službu  osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu zdravotního postižení, jejichž situace vyžaduje pravidelnou pomoc jiné fyzické osoby, kapacita je 5 stálých uživatelů  v 5 jednolůžkových pokojích.

„Od nového automobilu si slibujeme zlepšení individuální péče o klienty, například při převozu k lékaři, při jednáních na úřadech nebo nákupech  v prodejnách kompenzačních pomůcek, ale pojedeme i na výlety,“ uvedla  ředitelka Ilona Hummelová s tím, že je nadějné, když si lidé v této tíživé  ekonomické době umějí ještě pomáhat.

„V návštěvách těchto zařízení, ať zřizovaných krajem, či neziskovými organizacemi, hodlám pokračovat, abych si utvořil přehled poskytovaných sociálních  služeb v Libereckém kraji,“ doplnil krajský radní.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky