Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Krajský úřad hostí konferenci o veřejných zakázkách

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 08. 10. 2021 09:16
  • Ekonomika

Sdílet článek

Tradice pokračuje. Další ročník konference k problematice zákona o zadávání veřejných zakázek se 7. a 8. října koná na Krajském úřadu Libereckého kraje. Účastní se jí  pracovníci krajských úřadů, kteří se zpracováním těchto zakázek zabývají.

Nad konferencí převzal záštitu Zbyněk Miklík, náměstek hejtmana pro resort ekonomiky, majetku, investic, veřejných zakázek a informatiky. Předávání zkušeností v tomto oboru mezi takzvanými zakázkářemi napříč kraji je nesmírně cenné a jsem rád, že jej můžeme takto podpořit. Samotný Liberecký kraj například mimo jiné zajišťuje v souladu se zákonem o veřejných zakázkách už bezmála deset let pro objekt krajského úřadu, příspěvkové organizace zřizované krajem, jím řízené společnosti a některé obce výběr dodavatele elektřiny a zemního plynu, a to nákupem komodit na burze. Výrazně tím ušetříme,“ prohlásil náměstek Miklík.

Lektory konference jsou Pavel Herman z Ministerstva pro místní rozvoj, Tomáš Machurek z advokátní kanceláře MT Legal s.r.o. a Josef Hlavička z advokátní kanceláře Havel & Partners s.r.o.

Kromě diskuse k problematice veřejných zakázek rezonují konferencí také aktuální témata, jakým je například nynější růst cen materiálů. „Situaci při zadávání veřejných zakázek to komplikuje, protože stoupající náklady firmy promítají do nabídkových cen. Stává se také, že se do výběrových řízení nehlásí, protože by nebyly schopny dodržet stanovenou nejnižší cenu,“ upozornil Miklík.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky