Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Krajští odborníci pomohou liberecké a českolipské nemocnici zdokonalit zdravotní péči

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 01. 08. 2018 00:00
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

Rada Libereckého kraje na svém zasedání dne 10. července rozhodla o jmenování krajských odborníků pro obor onkologie, vnitřní lékařství a chirurgie liberecké a českolipské nemocnice. Krajský odborník je respektovanou kapacitou, která díky svým schopnostem a zkušenostem prosadí a uskuteční záměry daného odvětví v rámci nemocnic tzv. Superaliance. Liberecký kraj memorandum o založení Superaliance podepsal s Krajskou nemocnicí Liberec, a. s. a Nemocnicí s poliklinikou Česká Lípa, a. s. loni na podzim.

„Spolupráce představitelů Superaliance je důležitá pro navazování vztahů k pojišťovnám, při nákupu potřebného lékařského vybavení či pro výměnu zkušeností mezi lékaři. Status krajského odborníka vnímám jako důležitý krok pro neustálé zlepšování zdravotní péče v našem kraji. Jedná se o respektované kapacity v dané oblasti, které mají odborné i manažerské schopnosti a dokáží určovat a udržovat nové trendy vývoje medicíny,“ uvedl hejtman Libereckého kraje Martin Půta.    

Na vytvoření pozice krajského odborníka se shodl Výbor zástupců Superaliance. Členové souhlasili se statutem krajského odborníka a s navrženými kandidáty pro obor onkologie, vnitřní lékařství a chirurgie liberecké a českolipské nemocnice.

Krajským odborníkem v oboru onkologie je MUDr. Jiří Bartoš, MBA, primář Komplexního onkologického centra Krajské nemocnice Liberec, v oboru chirurgie MUDr. Peter Hromádka, primář všeobecné chirurgie Krajské nemocnice Liberec, a krajským odborníkem v oboru vnitřní lékařství MUDr. Tomáš Klimovič, přednosta Centra interních oborů Krajské nemocnice Liberec. Všichni jsou jmenováni k datu 1. srpna letošního roku.

„V rámci Superaliance již funguje velice dobře ekonomická spolupráce. Jsem rád, že se partnerství mezi Libereckým krajem a českolipskou a libereckou nemocnicí nadále prohlubuje. Zavedení pozice tzv. krajského odborníka pro obor onkologie, vnitřní lékařství a chirurgie je toho pádným důkazem. Velice bych si přál, aby se do budoucna tito odborníci objevili i v dalších páteřních nemocnicích Libereckého kraje, tedy v Jablonci a Jilemnici,“ dodal náměstek hejtmana pro resort zdravotnictví Přemysl Sobotka.    

Krajský odborník bude mít za úkol udržet kvalitu zdravotních služeb, a to ve spolupráci poskytovatelů, zdravotních pojišťoven, zřizovatelů a městských samospráv. Bude podporovat veškerou zdravotní péči na vysoké odborné úrovni a koordinovat její úroveň. Díky manažerským schopnostem může též spolurozhodovat o konkrétních lékařských postupech v nemocnicích.

Youtube video

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky